Voorzichtige rentree Vonn in Aspen

Lindsey Vonn»
Lindsey Vonn EPA

De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn maakt dit weekeinde bij de wereldbekerwedstrijden in Aspen voorzichtig haar rentree.

De olympische kampioene op de afdaling is nog niet volledig hersteld van de ernstige darmklachten waarmee ze begin vorige week in het ziekenhuis belandde.

"Ik lieg niet als ik zeg dat het erg echt slecht uitzag. Nog nooit in mijn leven had ik zo veel pijn", vertelde Vonn vrijdag. Met antibiotica werden de klachten bestreden. Het herstel vorderde per dag.

De viervoudig winnares van het algemene wereldbekerklassement komt zaterdag in Colorado uit op de reuzenslalom, maar de slalom van zondag slaat ze over.

"Ik weet niet precies wat ik kan verwachten, maar ik kijk er naar uit om voor eigen publiek te kunnen racen", aldus de 28-jarige skiester.

Vonn kwam vorige maand in Sölden voor het laatst in actie. Toen haalde de Amerikaanse de finish van de reuzenslalom niet.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Tirade Harvestehuder-coach Bechmann Video In de rust van de halve finale tussen Harvestehuder en Bruxelles houdt de coach van de Duitsers,...20 apr 2014, 45 keer afgespeeld
  • » Finaleplek Harvestehuder na comeback Video Een samenvatting van de halve finale tussen Harvestehuder en Bruxelles tijdens de Euro Hockey...20 apr 2014, 66 keer afgespeeld
  • » Oranje Zwart naar finale EHL Video Een samenvatting van de halve finale van de Euro Hockey League tussen Oranje Zwart en Dragons. OZ...20 apr 2014, 95 keer afgespeeld

Meer video en audio