Voorzichtige rentree Vonn in Aspen

Lindsey Vonn»
Lindsey Vonn EPA

De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn maakt dit weekeinde bij de wereldbekerwedstrijden in Aspen voorzichtig haar rentree.

De olympische kampioene op de afdaling is nog niet volledig hersteld van de ernstige darmklachten waarmee ze begin vorige week in het ziekenhuis belandde.

"Ik lieg niet als ik zeg dat het erg echt slecht uitzag. Nog nooit in mijn leven had ik zo veel pijn", vertelde Vonn vrijdag. Met antibiotica werden de klachten bestreden. Het herstel vorderde per dag.

De viervoudig winnares van het algemene wereldbekerklassement komt zaterdag in Colorado uit op de reuzenslalom, maar de slalom van zondag slaat ze over.

"Ik weet niet precies wat ik kan verwachten, maar ik kijk er naar uit om voor eigen publiek te kunnen racen", aldus de 28-jarige skiester.

Vonn kwam vorige maand in Sölden voor het laatst in actie. Toen haalde de Amerikaanse de finish van de reuzenslalom niet.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Van Liempt en de minicamera Video Ad van Liempt, journalist, auteur en TV-programmamaker, vraagt bij Belkin en Giant-Shimano naar de...23 jul 2014, 1818 keer afgespeeld
  • » De dag van morgen, donderdag 24 juli Video Een vooruitblik op de zeventientiende etappe van de Tour de France 2014, die van Pau naar Hautacam...23 jul 2014, 4225 keer afgespeeld
  • » Tourquiz woensdag 23 juli Video In de Tourquiz van dit jaar zijn we op zoek naar een bijnaam van een wielrenner uit het verleden of...23 jul 2014, 604 keer afgespeeld

Meer video en audio