Voorzichtige rentree Vonn in Aspen

Lindsey Vonn»
Lindsey Vonn EPA

De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn maakt dit weekeinde bij de wereldbekerwedstrijden in Aspen voorzichtig haar rentree.

De olympische kampioene op de afdaling is nog niet volledig hersteld van de ernstige darmklachten waarmee ze begin vorige week in het ziekenhuis belandde.

"Ik lieg niet als ik zeg dat het erg echt slecht uitzag. Nog nooit in mijn leven had ik zo veel pijn", vertelde Vonn vrijdag. Met antibiotica werden de klachten bestreden. Het herstel vorderde per dag.

De viervoudig winnares van het algemene wereldbekerklassement komt zaterdag in Colorado uit op de reuzenslalom, maar de slalom van zondag slaat ze over.

"Ik weet niet precies wat ik kan verwachten, maar ik kijk er naar uit om voor eigen publiek te kunnen racen", aldus de 28-jarige skiester.

Vonn kwam vorige maand in Sölden voor het laatst in actie. Toen haalde de Amerikaanse de finish van de reuzenslalom niet.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Systeem veranderde en we wonnen!" Video Manchester United-coach Louis van Gaal haalt tijdens een persconferentie aan dat het veranderen van...29 jul 2014, 41839 keer afgespeeld
  • » Evans "niet bang" voor Van Gaal Video Verdediger Jonny Evans vertelt over de impact die Louis van Gaal tot nu toe op Manchester United...29 jul 2014, 16897 keer afgespeeld
  • » "Fitte" Boom de beste in Boxmeer Video Lars Boom heeft het criterium Daags na de Tour op zijn naam geschreven. In Boxmeer troefde hij Tom...28 jul 2014, 51259 keer afgespeeld

Meer video en audio