Onrust Caïro houdt aan

Demonstranten op het Tahrirplein»
Demonstranten op het Tahrirplein Reuters

Op het Tahrirplein in Caïro hebben tegenstanders van de Egyptische president Morsi tot laat in de avond gedemonstreerd. Een groep wil de nacht doorbrengen in de hoop dat er morgen een massale protestactie komt.

Eerder op de avond zette de politie traangas in tegen de demonstranten. Ook in Alexandrië, Port Saïd en Suez waren er vandaag gewelddadige protesten tegen Morsi. De betogers eisen dat Morsi de macht die hij gisteren naar zich toe trok weer afstaat. Hij regelde gisteren per decreet dat geen van zijn besluiten kan worden voorgelegd aan een rechter.

'Bezorgd'

In Caïro riepen de demonstranten leuzen waarin ze Morsi vergeleken met Hosni Mubarak, die een jaar geleden werd afgezet. Ze riepen Mubarak op om Morsi te waarschuwen wat er gebeurt met dictators.

De VS heeft "bezorgd" gereageerd op Morsi's greep naar meer macht. De Europese Unie riep Morsi op het democratische proces, dat nog maar net op gang is gekomen, te respecteren.

Deel deze pagina

Video

Onrust in Egypte

Het is weer onrustig in Egypte. In verschillende steden protesteren duizenden mensen tegen president Morsi. De betogers zijn... woedend, omdat hij zichzelf bijna absolute macht heeft gegeven.

Audio

  • 'Morsi gedraagt zich niet als een dictator, maar als een God' Het broeit in Egypte sinds president Morsi donderdag een groot deel van de macht naar zich toe trok. Gisteren kwam het tot... ongeregeldheden op en om het befaamde Tahrirplein.
  • 'Aantal gevechten en paar honderd mensen bij de sit-in op Tahrirplein' Het broeit in Egypte sinds president Morsi donderdag een groot deel van de macht naar zich toe trok. Gisteren kwam het tot... ongeregeldheden op en om het befaamde Tahrirplein. U hoort journaliste Ester Meerman in Caïro.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio