Pastoor moet puzzelen met opstelling

Alex Pastoor»
Alex Pastoor NOS

NEC-trainer Alex Pastoor moet zaterdag tegen FC Utrecht nogal wat wijzigingen aanbrengen in zijn basisopstelling.

In het vorige duel met Vitesse kregen Ryan Koolwijk, Victor Palsson en Rémy Amieux rood.

Daarom zijn zij net als verdediger Kevin Conboy geschorst.

Naast de schorsingen voor het viertal zijn Pavel Cmovs, Youri Loen en Danny van den Meiracker geblesseerd en volgt Evander Sno een apart programma in afwachting van de ingreep die hem van zijn hartritmestoornissen moet afhelpen.

Puzzelen

Omdat NEC zoveel spelers mist, wordt het volgens FC Utrecht-trainer Jan Wouters een puzzel voor Pastoor.

"Vanuit het perspectief van Pastoor is dat vast een lastig gegeven", zegt Wouters. "Hij moet vier man inpassen."

"Vooral het gemis van Koolwijk is belangrijk voor het spel dat zij spelen. Aan de andere kant geeft het voor die spelers de kans om zich te laten zien en waar te maken. Ik verwacht een lastig duel voor ons."

Wouters bekeek vorige week het duel van NEC met Vitesse en concludeerde dat Nijmegenaren een goed team hebben. "Zeker de eerste helft vond ik hen heel goed. Zij hadden de betere kansen", vertelt Wouters op de site van FC Utrecht. "Voor ons geldt dat wij uitgaan van ons eigen spel. Daarin willen we iedere wedstrijd beter worden."

Utrecht mist Duplan, Van der Gun en Nilsson

Zelf mist Wouters ook de nodige spelers. Edourd Duplan (knie), Cedric van der Gun (knie) en Marcus Nilsson (hoofd) ontbreken vanwege blessures.

Achter de naam van Adam Sarota staat nog een vraagteken. Yassin Ayoub is weer fit na een kuitbeenbreuk en speelt binnenkort weer met de beloften mee.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Ehren: niet onze beste wedstrijd Audio De reactie van Den Bosch-coach Raoul Ehren na het 0-0 gelijkspel tegen Kampong in de...31 okt 2014, 27 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Federer-Raonic Video Beelden van de partij tussen Roger Federer en Milos Raonic in de kwartfinales van het...31 okt 2014, 1283 keer afgespeeld
  • » Kampong blij met punt tegen Den Bosch Audio De reactie van Kampong-coach Stijn van Roosendaal na het 0-0 gelijkspel in en tegen Den Bosch in de...31 okt 2014, 23 keer afgespeeld

Meer video en audio