Politie Egypte zet traangas in

Protest tegen president Morsi in Caïro»
Protest tegen president Morsi in Caïro EPA

In de Egyptische hoofdstad Caïro heeft de politie traangas ingezet tegen duizenden betogers op het Tahrirplein. Bij schermutselingen zouden ook gewonden zijn gevallen.

De demonstranten protesteerden tegen president Morsi, die gisteren meer macht naar zich heeft toegetrokken. Morsi vaardigde een decreet uit waardoor zijn besluiten niet kunnen worden aangevochten. De oppositie beschuldigt de president van dictatoriale neigingen. Oppositieleider ElBaradei noemde hem een "farao".

Stenen

Tegenstanders van Morsi gingen ook in andere steden de straat op. In drie steden langs het Suez-kanaal zijn kantoren in brand gestoken van de Moslimbroederschap, de partij van de president.

In Alexandrië bekogelden honderden aanhangers en tegenstanders van Morsi elkaar aan met stenen. Vijftien mensen raakten gewond toen ook daar een kantoor van de Moslimbroederschap werd bestormd. In Gizeh, bij de hoofdstad Caïro, en in de zuidelijke stad Assiut is het ook onrustig.

Deel deze pagina

Audio

  • 'De sfeer wordt steeds grimmiger op het Tahrirplein' Het Tahrirplein in Caïro is weer volgestroomd met boze Egyptenaren. Ze zijn woedend op president Mohammed Morsi. Hij heeft... belangrijke bevoegdheden naar zich toegetrokken. Morsi wordt al de nieuwe Farao genoemd. Koert de Beuf vertegenwoordigt de Europese Liberalen in de Arabische Wereld. Hij staat op het Tahrirplein.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio