Blok bekijkt corporatie in problemen

Minister Blok van Wonen»
Minister Blok van Wonen ANP

Minister Blok is bereid te kijken naar woningcorporaties die in de problemen komen door de maatregelen van het kabinet. Het kabinet wil corporaties een heffing opleggen die kan oplopen tot bijna 2 miljard in 2017.

De minister voor Wonen spreekt tegen dat het kabinet de woningcorporaties leegplukt, maar erkent dat in incidentele gevallen corporaties het moeilijk krijgen.

Ernstige problemen

Toezichthouder het Centraal Fonds Volkshuisvesting denkt dat 41 woningcorporaties failliet gaan als het kabinet de plannen doorzet. Bijna eenderde van de bijna 400 corporaties komt in de ernstige problemen, staat in het onderzoek. Blok begrijpt de zorgen. "Het doet pijn als je daar werkt."

Er liggen drie rapporten over de gevolgen van de heffing, onder meer van het Centraal Planbureau. Het ministerie gaat de komende maanden de rapporten bestuderen. "Dan kijken we naar de knelpunten en hoe we die aanpakken," aldus Blok. Hij wil nu niet zeggen hoe noodlijdende corporaties eventueel tegemoet gekomen worden.

Deel deze pagina

Video

Blok bekijkt woningcorporatie in problemen

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst is bereid om te kijken naar woningcorporaties die in moeilijkheden komen door de heffing.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 3425 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4402 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3527 keer afgespeeld

Meer video en audio