Schippers schrikt van 'Spijkenisse'

Minister Schippers van Volksgezondheid»
Minister Schippers van Volksgezondheid ANP

Minister Schippers van Volksgezondheid is geschrokken van de gebeurtenissen in het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De Inspectie voor de Gezondheidszorg schorste daar vier cardiologen. Volgens de Inspectie is er een acuut en ernstig gevaar voor de veiligheid van de patiënten. Het ziekenhuis heeft de cardiologie-polikliniek gesloten. Schippers vindt de situatie niet goed voor de sector.

De bestuursvoorzitter van het ziekenhuis zei zaterdag dat mogelijk vijftien hartpatiënten eerder zijn overleden dan nodig was.

Kwaliteit

Schippers staat achter de maatregel van de Inspectie: "Als die ingrijpt, betekent het dat de kwaliteit niet aan de maat is, en de patiënten moeten worden beschermd." Op de vraag of de Inspectie wel op tijd in actie is gekomen, antwoordde ze dat die vraag later moet worden beantwoord. Ze wil nu eerst de Inspectie verder onderzoek laten doen naar de situatie rond de cardiologen.

Schippers heeft geen aanwijzingen dat ook andere afdelingen van het ziekenhuis slecht functioneren.

Deel deze pagina

Audio

  • Schippers: erg geschrokken van Ruwaard Ziekenhuis Minister Schippers van Volksgezondheid reageert geschrokken op de sluiting van de afdeling cardiologie van het ziekenhuis in... Spijkernisse. In het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse zijn mogelijk vijftien hartpatiënten eerder zijn overleden dan nodig was.

Video

Schippers schrikt van 'Spijkenisse'

Minister Schippers van Volksgezondheid is geschrokken van de gebeurtenissen in het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De... Inspectie voor de Gezondheidszorg schorste daar vier cardiologen. Volgens de Inspectie is er een acuut en ernstig gevaar voor de veiligheid van de patiënten. Het ziekenhuis heeft de cardiologie-polikliniek gesloten. Schippers vindt de situatie niet goed voor de sector.

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 237 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 2493 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 902 keer afgespeeld

Meer video en audio