Asscher: kabinet wil tempo maken

Lodewijk Asscher»
Lodewijk Asscher NOS

Het kabinet wil alle bezuinigingen die 50 miljoen euro of meer opleveren al in het eerste jaar voorleggen aan de Tweede Kamer. Vicepremier Asscher zei na de ministerraad dat het kabinet tempo wil maken. Asscher benadrukte dat het kabinet enorm zijn best moet doen om het regeerakkoord uit te voeren. Volgende week presenteert het kabinet een lijst met wetsvoorstellen van het vorige kabinet die worden ingetrokken.

Vicepremier

Asscher is nog geen drie weken vicepremier en nu moest hij het kabinet al voorzitten. Premier Rutte is in Brussel voor de Europese top over de begroting voor de komende jaren.

Asscher verving Rutte ook op de gebruikelijke persconferentie na afloop van de ministerraad. En hij doet ook de gesprekken voor radio en televisie.

Lodewijk Asscher had voor hij naar het kabinet kwam geen ervaring in de Haagse politiek. Wel is hij jarenlang wethouder en gemeenteraadslid voor de PvdA geweest in Amsterdam.

Deel deze pagina

Audio

  • Asscher: grote bezuinigingen voor 2014 doorgevoerd Het kabinet wil de belangrijkste bezuinigingen het komend jaar al doorvoeren. Vice-premier Asscher spreekt van een enorme opgave.... Hij zat vandaag de ministerraad voor, omdat premier Rutte in Brussel is. Na de ministerraad zei hij dat het kabinet alle bezuinigingen die meer dan 50 miljoen moeten opleveren voor 2014 doorgevoerd wil hebben.

Video

Asscher: kabinet wil tempo maken met bezuinigingen

Het kabinet wil alle bezuinigingen die 50 miljoen euro of meer opleveren al in het eerste jaar voorleggen aan de Tweede Kamer.... Vicepremier Asscher zei na de ministerraad dat het kabinet tempo wil maken. Asscher benadrukte dat het kabinet enorm zijn best moet doen om het regeerakkoord uit te voeren.

Video en Audio

Meer video en audio