Onlusten Egypte na decreet Morsi

Protestanten bij het Tahrirplein in Caïro»
Protestanten bij het Tahrirplein in Caïro AP

In Egypte hebben tegenstanders van president Morsi kantoren van de Moslimbroederschap aangevallen. In drie steden aan het Suez-kanaal, in het oosten van Egypte, zijn kantoren van Morsi's partij in brand gestoken, zegt de Egyptische staatstelevisie.

In Alexandrië bekogelden honderden aanhangers en tegenstanders van Morsi elkaar aan met stenen. Vijftien mensen raakten gewond toen ook daar een kantoor van de Moslimbroederschap werd bestormd.

In Gizeh, bij de hoofdstad Caïro, en in de zuidelijke stad Assiut is het eveneens onrustig.

Farao

Oppositiepartijen hadden opgeroepen tot massademonstraties tegen Morsi. Ze zijn woedend dat de president meer macht naar zich toetrekt. Morsi liet gisteravond een decreet uitgaan waarin onder meer staat dat zijn besluiten niet kunnen worden aangevochten.

Oppositieleider ElBaradei reageerde op het decreet door te zeggen dat Morsi zichzelf tot farao heeft benoemd.

Op het Tahrirplein in Caïro hebben zich duizenden mensen verzameld om tegen de president te demonstreren. Voor zover bekend is het daar rustig.

Deel deze pagina

Video

Demonstraties in Egypte

In Egypte wordt op verschillende plekken gedemonstreerd door voor- en tegenstanders van president Morsi. Die trok gisteren meer... macht naar zich toe.

Video en Audio

  • » Spotter op laatste passagiersvlucht MD11 Audio Het einde van een tijdperk, vliegen met een MD-11. Een passagierstoestel van McDonell Douglas met...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Wadeo was ineens weg Audio Strijders van IS komen uit de hele wereld. Dus ook uit de Gazastrook. Bronnen zeggen tegen de NOS...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 257 keer afgespeeld

Meer video en audio