Kabinet steunt strenger rookbeleid

 »
  Randallvangurchom/Creative Commons 2.0 BY-NC

Het kabinet steunt het plan om de minimumleeftijd voor het kopen van tabak te verhogen naar 18 jaar. Volgens staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid is iedereen in de ministerraad enthousiast om jongeren tot 18 jaar te verbieden sigaretten en shag te kopen.

Nu mogen jongeren vanaf 16 jaar tabak kopen. De brancheorganisaties steunen een verhoging, omdat roken volgens hen niet iets voor kinderen is.

Gemakkelijker

De staatssecretaris denkt dat hij met de maatregel scholen en ouders helpt om kinderen van het roken af te houden. "Het wordt voor ouders en scholen gemakkelijker als we alle genotsmiddelen wegnemen tot 18 jaar," aldus Van Rijn.

Hij verwacht geen handhavingsproblemen, als winkeliers 17-jarigen om een identiteitsbewijs moeten vragen. "Nu moet dat bij 16 jaar, dus dat maakt niet veel uit. In een bioscoop moeten ze ook een ID-kaart tonen."

Het is nog onduidelijk wanneer de minimumleeftijd voor tabak naar 18 jaar gaat. Er moet nog een wetsvoorstel worden gemaakt.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Strenger rookbeleid ook makkelijk voor scholen en ouders' Jongeren mogen binnenkort pas sigaretten en shag kopen vanaf hun 18de. Nu ligt die leeftijd nog op 16 jaar. Het kabinet heeft... ingestemd met het voorstel van staatssecretaris Van Rijn. De staatssecretaris denkt dat hij met de maatregel scholen en ouders helpt om kinderen van het roken af te houden.

Video

Van Rijn: kabinet steunt strenger rookbeleid

Het kabinet steunt het plan om de minimumleeftijd voor het kopen van tabak te verhogen naar 18 jaar. Volgens staatssecretaris Van... Rijn van Volksgezondheid is iedereen in de ministerraad enthousiast om jongeren tot 18 jaar te verbieden sigaretten en shag te kopen. Nu mogen jongeren vanaf 16 jaar tabak kopen.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 1903 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 2495 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 1909 keer afgespeeld

Meer video en audio