Levenslang voor schutter Malmö

 »
  EPA

De man die in Malmö twee jaar geleden op immigranten schoot, moet levenslang de gevangenis in.

De rechtbank in Malmö heeft de 40-jarige Peter Mangs veroordeeld voor twee moorden en vijf pogingen daartoe.

Vijftien

Mangs werd in november 2010 gearresteerd. Hij had sinds december 2009 vijftien keer op mensen met een donkere huid geschoten, meestal in het donker en vanuit de struiken.

Na zijn arrestatie bleek dat hij in zijn computer tientallen namen van potentiële slachtoffers had.

Mangs houdt vol dat hij onschuldig is en gaat waarschijnlijk in beroep.

Psychiatrisch onderzoek

De rechtbank oordeelde in juli al dat Mangs schuldig is, maar stelde nog geen straf vast omdat de rechters hem eerst psychiatrisch wilden laten onderzoeken.

Uit dat onderzoek bleek dat Mangs geen ernstige psychische stoornis heeft. Mede daarom heeft hij nu levenslang gekregen.

Angst

De schietpartijen zaaiden angst onder de immigranten in Malmö, die daar 40 procent van de bevolking uitmaken.

De Noorse terrorist Anders Breivik noemde de schietpartijen van Mangs "de belangrijkste daad van moed" vóór zijn eigen aanslagen.

Deel deze pagina

Video

Levenslang voor schutter Malmö

De man die twee jaar geleden in de Zweedse stad Malmö immigranten neerschoot is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.... Volgens de rechter is hij schuldig aan het plegen van twee moorden en vijf pogingen tot moord.

Video en Audio

  • » Humanitair bestand Israël en Hamas Video Israël en Hamas zijn een bestand overeengekomen. Dat melden VN-baas Ban Ki-moon en de Amerikaanse...1 aug 2014, 2112 keer afgespeeld
  • » Doden bij gasexplosies Taiwan Video Bij gasexplosies in Taiwan zijn zeker vijftien doden gevallen. Er zouden honderden gewonden zijn.31 jul 2014, 4037 keer afgespeeld
  • » "Het gaat om menselijke resten en kleding" Video DNA-materiaal en bezittingen van slachtoffers van de neergehaalde vlucht MH17 zijn overgedragen aan...31 jul 2014, 12638 keer afgespeeld

Meer video en audio