Rutte bij EU-top: 'nog veel werk'

Premier Rutte staat de pers te woord in Brussel»
Premier Rutte staat de pers te woord in Brussel NOS

In Brussel is de Eurotop over de meerjarenbegroting 2014-2020 hervat. Premier Rutte zei voor aanvang van het overleg dat er nog veel werk ligt. "Er zijn grote verschillen tussen de landen.

We moeten nog hard doorwerken en kijken of we eruit komen", zei hij. Rutte wilde niet zeggen wat de verschillen zijn.

Het overleg over een nieuwe begroting werd vannacht gestaakt. De 27 EU-leiders kregen van president Van Rompuy een nieuw voorstel over de begroting, maar dat lijkt de verschillen niet te hebben verkleind.

Nederland

Premier Rutte herhaalde dat hij wil vasthouden aan de korting die Nederland nu heeft. "Ik wil er voor de Nederlandse belastingbetaler een goede deal uithalen." De Duitse bondskanselier Merkel zei dat ze dit weekend geen akkoord verwacht.

Vanochtend sprak Van Rompuy nog met verschillende regeringsleiders over het nieuwe begrotingsplan dat hij heeft gemaakt.

Deel deze pagina

Video

  • video Rutte over EU-top: we zijn er echt nog niet In Brussel zijn de EU-regeringsleiders opnieuw bijeen om te praten over de begroting. De eisen van de... lidstaten liggen mijlenver uit elkaar. In het nieuwe begrotingsvoorstel van EU-president Van Rompuy staat wel dat Nederland als grote netto betaler zijn jaarlijkse korting van 1 miljard euro op de afdracht aan Brussel behoudt.
  • video Regeringsleiders weer bijeen voor EU-begrotingsoverleg De Europese regeringsleider zijn in Brussel weer aangeschoven voor hun begrotingsoverleg. Gisteravond kwamen... ze er niet uit. En de vraag is of het vandaag wél gaat lukken.
  • video Arjan Noorlander: vooral Cameron gaat er hard in De Europese regeringsleider zijn in Brussel weer aangeschoven voor hun begrotingsoverleg. Gisteravond kwamen... ze er niet uit. En de vraag is of het vandaag wél gaat lukken. Een gesprek met verslaggever Arjan Noorlander in Brussel.

Video en Audio

Meer video en audio