'Aangifte tegen cardioloog Ruwaard'

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis»
Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis NOS

De nabestaanden van een man van 72 uit Spijkenisse hebben aangifte gedaan tegen een cardioloog en een internist van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. De man overleed begin dit jaar nadat bij zijn behandeling fouten waren gemaakt, meldt RTV Rijnmond.

De dood van de man was voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg aanleiding om de afdeling Cardiologie van het ziekenhuis te onderzoeken. De aangifte bevat een aantal aanklachten, waarvan de zwaarste poging tot doodslag is.

"Er is eigenlijk niets dat genoegdoening geeft'', zei de dochter van de man tegen RTV Rijnmond. De familie wil erkenning "en daarna is het aan ons om het los te laten''.

Tuchtcollege

De familie kreeg eerder al gelijk van het medisch tuchtcollege en het ziekenhuis zelf. Gisteren werd bekend dat alle cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse per direct hun werkzaamheden moeten stoppen. Ze staan tijdelijk op non-actief.

Deel deze pagina

Audio

  • 'De cardiologen hopen dat hun naam wordt gezuiverd' Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse heeft besloten om alle vier de cardiologen te schorsen. In het ziekenhuis zijn in... 2010 meer hartpatiënten zijn overleden dan statistisch verwacht mag worden. Bestuursvoorzitter Gerrit-Jan van Zoelen legt uit waarom die beslissing is genomen.

Video en Audio

Meer video en audio