'Aangifte tegen cardioloog Ruwaard'

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis»
Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis NOS

De nabestaanden van een man van 72 uit Spijkenisse hebben aangifte gedaan tegen een cardioloog en een internist van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. De man overleed begin dit jaar nadat bij zijn behandeling fouten waren gemaakt, meldt RTV Rijnmond.

De dood van de man was voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg aanleiding om de afdeling Cardiologie van het ziekenhuis te onderzoeken. De aangifte bevat een aantal aanklachten, waarvan de zwaarste poging tot doodslag is.

"Er is eigenlijk niets dat genoegdoening geeft'', zei de dochter van de man tegen RTV Rijnmond. De familie wil erkenning "en daarna is het aan ons om het los te laten''.

Tuchtcollege

De familie kreeg eerder al gelijk van het medisch tuchtcollege en het ziekenhuis zelf. Gisteren werd bekend dat alle cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse per direct hun werkzaamheden moeten stoppen. Ze staan tijdelijk op non-actief.

Deel deze pagina

Audio

  • 'De cardiologen hopen dat hun naam wordt gezuiverd' Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse heeft besloten om alle vier de cardiologen te schorsen. In het ziekenhuis zijn in... 2010 meer hartpatiĆ«nten zijn overleden dan statistisch verwacht mag worden. Bestuursvoorzitter Gerrit-Jan van Zoelen legt uit waarom die beslissing is genomen.

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1639 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 167 keer afgespeeld

Meer video en audio