Wethouder Kampen bedreigd

Wethouder Treep uit Kampen»
Wethouder Treep uit Kampen Pietertreep.nl

Wethouder Pieter Treep uit Kampen wordt bedreigd. Zijn huis is gisternacht met leuzen beklad en hij heeft een dreigbrief ontvangen. In de dreigbrief wordt geklaagd over de omleidingsroute in verband met de nieuwbouw van een verzorgingshuis in de binnenstad.

Het college van burgemeester en wethouders neemt de bedreigingen hoog op. "Intimidatie en bedreiging leiden er toe dat bestuurders niet meer open hun volle verantwoordelijkheid kunnen nemen voor te nemen besluiten.

Daarnaast wordt bij deze intimidatie en bedreiging ook het gezin betrokken en dat is nog ernstiger," aldus burgemeester Koelewijn.

Vergadering

De afgelopen avond is een speciale vergadering gehouden met mensen die in de omgeving van het verzorgingshuis wonen en ondernemers die daar zitten. Op de vergadering kwamen zo'n veertig mensen af. De burgemeester heeft daar over de bedreigingen verteld.

Hij heeft de daders opgeroepen zich te melden voor vrijdag 16.00 uur. Als dat niet gebeurt zal de burgemeester namens het college aangifte doen van intimidatie en bedreiging.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Wethouder Kampen bedreigd om omleiding' Wethouder Pieter Treep uit Kampen wordt bedreigd. Zijn huis is beklad met leuzen en hij heeft een dreigbrief ontvangen. Daarin... wordt geklaagd over een omleidingsroute in de binnenstad. Tot vier uur vanmiddag kan de dader zich melden bij de burgemeester van Kampen. Dat is Bort Koelewijn.

Video en Audio

Meer video en audio