PSV na nederlaag uitgeschakeld

PSV is in de groepsfase van de Europa League blijven steken. Het verloor in eigen huis van Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-2), terwijl Napoli uit won van AIK Solna: 1-2.

PSV bouwde gaandeweg de eerste helft een overwicht op en kwam verdiend op 1-0. Na een mooie combinatie schoot Georginio Wijnaldum met een dito, effectvol schot raak.

Lang duurde de vreugde niet, want Jevgen Selezjnov gleed zes minuten later de 1-1 binnen.

Dnjepr Dnjepropetrovsk kreeg voor rust nog twee enorme kansen. Een inzet van Matheus werd door Wilfred Bouma uit de gapende doelmond gegleden en Selezjnov prikte de bal van dichtbij naast.

Te weinig offensieve daden PSV

PSV ging na rust op zoek naar een tweede treffer. Djnepr Dnjepropetrovsk had achterin de zaakjes echter goed op orde en gaf weinig weg. Wel kreeg Tim Matavz een flinke kans, maar hij kreeg de bal net niet over de doelman.

Tot een echt offensief kwam het niet en PSV moest alert blijven op tegenstoten. Die zorgden voor meer dreiging dan de Eindhovense aanvallen, die naarmate de tweede helft vorderde schaars werden.

De 2-1 van Dnjepr Dnjepropetrovsk kwam dan ook niet onverwacht. Een schot van Jevgen Konopljanka verdween in de kruising.

Ook in het slotkwartier bleef een echt offensief uit. Wel kreeg Jeremain Lens nog een goede kans, maar hij schoot over.

"Het is niet anders"

Volgens PSV-doelman Boy Waterman was de gelijkmaker het keerpunt in de wedstrijd. "We komen door goed spel op voorsprong. Dan geven we veel te gemakkelijk de gelijkmaker weg. Dat was jammer. Het gaf het duel een andere wending."

"Het is pijnlijk, maar het is niet anders", berustte PSV-trainer Dick Advocaat in de uitschakeling. "Bij 1-1 hebben we de zaak te veel open gegooid. Als je dan gevaarlijk wordt is het goed, maar dat werden we niet. We gaven wel ruimte weg. Dnjepr is een ploeg vol met internationals. Die weten daar mee om te gaan."

Cavani velt het vonnis over PSV

Napoli sloeg de deur voor PSV naar de volgende ronde dicht. Omdat de Italianen op bezoek bij AIK Solna wonnen, is de confrontatie met de Eindhovenaren niet meer van belang.

Bij een gelijkspel had PSV nog een kans gehad en daar zag het lange tijd naar uit. Napoli kwam voor rust via Blerim Dzemaili op 1-0, maar even later kopte Helgi Danielsson knap de gelijkmaker binnen.

In de extra tijd benutte Edinson Cavani echter een penalty die hij zelf verdiend had.