Dader vergoedt schade na 15 jaar

 »
  Donald Townsend / Flickr / Creative Commons 2.0 by nc-sa

Een man uit Aalten (Gelderland) die vijftien jaar geleden werd veroordeeld voor diefstal heeft gisteren alsnog de schade van 250 gulden vergoed.

Een jonge moeder met twee kinderen was destijds boodschappen aan het doen op de fiets. Ze vergat de fiets met twee kinderzitjes en tassen vol met boodschappen op slot te doen. Toen ze terug uit de winkel kwam was de fiets weg.

Ze deed aangifte en de verdachte kon worden aangehouden. De fiets van de vrouw werd gevonden, maar de kinderzitjes en de fietstassen met boodschappen waren verdwenen. De man werd veroordeeld en moest de schade, 250 gulden, aan het slachtoffer betalen.

Verbaasd

Door zijn financiële situatie kon de man de schade nooit betalen. De agent die de zaak destijds behandelde sprak de Altenaar er nog regelmatig op aan.

Gisteren meldde de dader zich na vijftien jaar bij de politie om het bedrag, inmiddels omgerekend in euro's, te voldoen. De agent bracht het geld vervolgens naar de vrouw. Zij was enorm verbaasd, maar erg blij.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Open huis Radio Kootwijk Video Het heeft bijna 5 jaar geduurd, de restauratie van het hoofdgebouw van oud-zendstation Radio...25 okt 2014, 25 keer afgespeeld
  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 132 keer afgespeeld

Meer video en audio