Dader vergoedt schade na 15 jaar

 »
  Donald Townsend / Flickr / Creative Commons 2.0 by nc-sa

Een man uit Aalten (Gelderland) die vijftien jaar geleden werd veroordeeld voor diefstal heeft gisteren alsnog de schade van 250 gulden vergoed.

Een jonge moeder met twee kinderen was destijds boodschappen aan het doen op de fiets. Ze vergat de fiets met twee kinderzitjes en tassen vol met boodschappen op slot te doen. Toen ze terug uit de winkel kwam was de fiets weg.

Ze deed aangifte en de verdachte kon worden aangehouden. De fiets van de vrouw werd gevonden, maar de kinderzitjes en de fietstassen met boodschappen waren verdwenen. De man werd veroordeeld en moest de schade, 250 gulden, aan het slachtoffer betalen.

Verbaasd

Door zijn financiële situatie kon de man de schade nooit betalen. De agent die de zaak destijds behandelde sprak de Altenaar er nog regelmatig op aan.

Gisteren meldde de dader zich na vijftien jaar bij de politie om het bedrag, inmiddels omgerekend in euro's, te voldoen. De agent bracht het geld vervolgens naar de vrouw. Zij was enorm verbaasd, maar erg blij.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 472 keer afgespeeld
  • » Kamer verrast door naheffing Video De oppositie in de Tweede Kamer is verrast door de aankondiging van het kabinet dat miljoenen...31 okt 2014, 885 keer afgespeeld
  • » Wiebes: partijen eens over nieuw leaseauto plan Video Minder leaserijders komen in het hoogste bijtellingstarief van 25 procent. Dat is de uitkomst van...31 okt 2014, 252 keer afgespeeld

Meer video en audio