Eigen onderzoek artsen Ruwaard

Ruwaard van Putten Ziekenhuis»
Ruwaard van Putten Ziekenhuis NOS

De cardiologen van het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse gaan een eigen onderzoek doen naar hun afdeling om de kritiek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg te weerleggen. Dat onderzoek willen ze over zes weken hebben afgerond.

Ook gaan ze met behulp van ziekenhuizen uit de regio proberen om de afdeling cardiologie zo snel mogelijk weer te openen.

Sterfgevallen

Vanmorgen werd bekend dat de vier cardiologen van het ziekenhuis in Spijkenisse zijn geschorst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg, voorlopig voor een week.

Vorige week werd de afdeling cardiologie gesloten, omdat het aantal sterfgevallen in 2010 opvallend hoog was. Volgens de IGZ keken de cardiologen nauwelijks naar resultaten van operaties en behandelingen. Informatie over patiënten die extra zorg nodig hadden werd niet overgedragen en de artsen lieten veel werk over aan assistenten.

Deel deze pagina

Video

Vier cardiologen Ruwaard geschorst

Vier cardiologen van het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse zijn geschorst. Ze mogen van de Inspectie voor de... Gezondheidszorg het ziekenhuis niet meer in. Vorige week werd de afdeling cardiologie gesloten omdat het aantal sterfgevallen opvallend hoog was.

Audio

  • 'Cardiologen Ruwaard hadden eerder om hulp moeten vragen' Vier cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse mogen voorlopig hun vak niet meer uitoefenen. Zaterdag werd... bekend dat in het ziekenhuis in 2010 meer hartpatiënten zijn overleden dan statistisch verwacht mag worden. Gisteren sloot het ziekenhuis de hartpoli's, nadat eerder de operaties al stopgezet waren. U hoort een gesprek met Martin Jan Schalij, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie
  • 'Schorsing cardiologen Ruwaard is uitzonderlijk' Een keiharde ingreep van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De maatschap cardiologie van het Ruwaard van Puttenziekenhuis in... Spijkenisse is naar huis gestuurd. Zij mogen hun vak voorlopig niet uitoefenen. Redacteur gezondheidszorg Rinke van den Brink geeft uitleg.

Video en Audio

  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 1225 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 6799 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 2454 keer afgespeeld

Meer video en audio