Kamer toch voor downloadverbod

 »
  NOS / Petra Steenhoff

De Tweede Kamer steunt nu toch een downloadverbod, maar dan wel in afgeslankte vorm. In de vorige kabinetsperiode kwam staatssecretaris Teeven al met een plan voor zo'n verbod, maar daar was toen geen meerderheid voor in de Kamer.

De PvdA wil een verbod voor particulieren niet steunen, maar is wel voor een downloadverbod voor mensen die bedrijfsmatig van auteursrechtelijk beschermd materiaal gebruikmaken. Daarmee is er nu een meerderheid voor een afgeslankt verbod en Teeven gaat nieuwe plannen uitwerken.

Thuiskopieheffing

Omdat het downloadverbod eerder niet op een meerderheid kon rekenen, kwam Teeven onlangs met een alternatief systeem: vanaf volgend jaar moeten mensen maximaal 5 euro betalen voor een thuiskopieheffing op bijvoorbeeld smartphones en dvd's. Die regeling was al bedoeld als tijdelijke maatregel en geldt voor één jaar.

Deel deze pagina

Video

Kamer toch voor downloadverbod

De Tweede Kamer steunt nu toch een downloadverbod, maar dan wel in afgeslankte vorm. In de vorige kabinetsperiode kwam... staatssecretaris Teeven al met een plan voor zo'n verbod, maar daar was toen geen meerderheid voor in de Kamer. De PvdA wil een verbod voor particulieren niet steunen, maar is wel voor een downloadverbod voor mensen die bedrijfsmatig van auteursrechtelijk beschermd materiaal gebruikmaken.

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio