Van der Zanden achtste in EK-finale

Wendy van der Zanden heeft op de EK kortebaan in Chartres niet voor een verrassing kunnen zorgen in de finale van de 200 meter wisselslag. De zwemster uit Moergestel eindigde als achtste met een tijd van 2.12,24.

De 24-jarige Van der Zanden had zich ternauwernood voor de finale geplaatst. De Brabantse zette in de series de tiende tijd neer, maar op de geschoonde lijst (maximaal twee zwemmers per land) werd ze achtste.

Het goud in de sterk bezette finale was voor Katinka Hosszu. De Hongaarse, die bij de WK langebaan in 2009 goud won op de 400 wissel, bleef met 2.05,78 Hannah Miley en Zsuzsanna Jakabos voor.

Tweede goud voor Hosszu

Een kwartier na haar overwinning op de 200 meter wisselslag zegevierde Hosszu ook op de 200 meter vlinderslag. Met een tijd van 2.05,78 was ze de Italiaansen Stefania Pirozzi (2.06,09) en Alessia Polieri (2.06,63) te snel af. Jakabos moest ditmaal genoegen nemen met de vierde plaats.

De 23-jarige Hosszu stond bij een groot toernooi vier keer eerder op de hoogste trede. In 2009 veroverde ze bij de WK langebaan goud op de 400 wissel en een jaar later won ze bij de EK langebaan drie gouden medailles.

Petra Chocová won, net als eerder dit jaar bij de EK langebaan, goud op de 50 schoolslag. Ze zegevierde in 30,02.