Leven Gaza komt weer op gang

Palestijnen staan in de rij voor de geldautomaat in Gaza-Stad»
Palestijnen staan in de rij voor de geldautomaat in Gaza-Stad EPA

De inwoners van Gaza en het zuiden van Israël pakken het normale leven weer op dankzij de wapenstilstand die Hamas en Israël gisteren hebben gesloten. Gisteravond werden nog een paar raketten op Israël afgevuurd, maar vandaag is het bestand niet geschonden.

De duizenden Israëlische militairen die zich langs de grens met Gaza hadden verzameld met het oog op een eventuele invasie, keren terug naar de kazernes.

Winkels

Veel winkels in Gaza gingen voor het eerst in acht dagen weer open en bij banken en geldautomaten stonden langen rijen. Ook werd zowel in Gaza als in het zuiden van Israël begonnen met het opruimen en herstellen van de schade. Wel bleven Israëlische scholen vandaag uit voorzorg dicht.

De bombardementen en raketaanvallen hebben de afgelopen acht dagen het leven gekost aan ruim 160 Palestijnen en vijf Israëliërs

Deel deze pagina

Video

Gaza begint met opruimen

In Gaza en het zuiden van Israël is de opluchting groot nu het staakt-het-vuren tussen Hamas en de Israëlische regering stand... lijkt te houden. Na acht dagen vechten kijgen de inwoners de kans om schade herstellen.

Audio

  • 'Hamas kan niet altijd op bemiddelaar Egypte rekenen' Het dagelijks leven in Gaza komt weer op gang. Na een week van zware bombardementen, is het er vandaag rustig. Het staakt-het-vuren... in Gaza gevierd als een grote overwinning. Een gesprek met Midden-Oosten-deskundige Bertus Hendriks, verbonden aan Instituut Clingendael.
  • 'Geen knallende bommen maar gewoon onweer boven Gaza' Na het ingaan van het bestand lijkt de rust terug in Gaza. Voor het eerst in een week regent het geen bommen op Gaza-Stad. En dus... kan verslaggever Joris van de Kerkhof nadat het donker wordt naar buiten. Het bestand lijkt vooralsnog stand te houden.
  • 'Staakt-het-vuren wordt gevierd als overwinning op Israël' Je zou het misschien niet direct verwachten, maar er wordt echt feest gevierd in Gaza Het staakt-het vuren dat gisteren inging,... wordt gevierd als een grote overwinning op Israël. Zelfs bij de begrafenis van een 15-jarige jongen was er, naast het verdriet, ook vreugde, merkte verslaggever Joris van de Kerkhof.

Video en Audio

  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 699 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 248 keer afgespeeld
  • » Ambulance rijdt vaker voor drugs Video De Amsterdamse ambulance moet veel vaker uitrukken voor mensen die onwel raken door drugsgebruik...22 okt 2014, 31 keer afgespeeld

Meer video en audio