VVD-bestuur staat onder druk

VVD-bestuur staat onder druk»
VVD-bestuur staat onder druk  

De druk op het VVD-bestuur neemt toe nu ook lokale afdelingen zich mengen in de discussie over de JOVD. Het bestuur onder leiding van oud-minister Benk Korthals weigert tot nu toe de jongerenorganisatie spreektijd te geven op het congres van zaterdag. De JOVD is vandaag een protestactie begonnen die voor veel beroering achter de schermen zorgt, melden bronnen in de partij.

Het partijbestuur houdt vol dat de JOVD vanwege tijdgebrek geen spreektijd krijgt. Lokale afdelingen geven het partijbestuur ongelijk, melden bronnen aan de NOS. Ook nemen veel VVD-leden het op Twitter op voor de VVD-jongeren.

'Bange mensen'

De vicefractievoorzitter van VVD Eindhoven twittert: "Ik zal het hoofdbestuur dadelijk eens op persoonlijke titel mailen dat ze de JOVD toch spreektijd moeten geven op VVD congres. Wie volgt?" En oud-JOVD-voorzitter Martijn Jonk schrijft: "Politiek is niet voor bange mensen, zeggen ze wel eens. De waarheid is anders: politiek maakt bange mensen."

JOVD-voorzitter Jarico Vos begon de actie vanmorgen met een open brief in de Volkskrant. Hij schrijft dat het er alle schijn van heeft dat bij de partij "de macht belangrijker is dan de principes". Hij vreest dat de partij haar liberale waarden verloochent ten koste van de macht.

"Er wordt gezegd dat er geen tijd voor is, maar ik denk dat er angst voor kritiek achter zit. Bang voor een kritisch geluid uit eigen gelederen", zei hij bij het NOS Radio 1 Journaal.

Deel deze pagina

Video

Het blijft onrustig in de VVD

Problemen dus voor premier Rutte in Brussel, maar ook in zijn partij blijft het onrustig. Zo zoekt de jongeren-organisatie van de... VVD in aanloop naar het partijcongres van zaterdag de confrontatie met het VVD-bestuur. Ze willen graag spreektijd op het congres. Maar krijgen dat niet.

Video en Audio

Meer video en audio