Jasper S. blijft in voorarrest

De verdachte van de moord op Vaatstra blijft vastzitten»
De verdachte van de moord op Vaatstra blijft vastzitten NOS

Jasper S., de man die wordt verdacht van de moord op Marianne Vaatstra, blijft in voorarrest. S. werd rond de middag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat S. nog zeker 14 dagen blijft vastzitten.

Ook de advocaat van S. is aan het woord geweest. Wat hij gezegd heeft, is niet bekend.

Geestesgesteldheid

S. zit sinds zijn arrestatie in beperkingen. Alleen zijn advocaat mag contact met hem hebben. S. is de afgelopen dagen verhoord. Wat dat heeft opgeleverd, is niet bekend.

Op dit moment werken twaalf rechercheurs aan de zaak. Bij dat onderzoek wordt ook naar de geestesgesteldheid van de verdachte gekeken. Dat gebeurt standaard bij ernstige misdrijven.

Het Nederlands Forensisch Instituut is gestopt met het verwantschapsonderzoek. Al het dna-materiaal, behalve dat van S., zal worden vernietigd.

Deel deze pagina

Video

  • video Voorarrest Jasper S. verlengd De verdachte van de moord op Marianne Vaatstra blijft in voorarrest. De rechter-commissaris heeft de... hechtenis van Jasper S. met 14 dagen verlengd.
  • video Lidwien Gevers: Jasper S. nog 14 dagen in voorarrest Jasper S. die wordt verdacht van de moord op Marianne Vaatstra is aan het begin van de middag voorgeleid aan... de rechter-commissaris. Bij de rechtbank in Leeuwarden is verslaggever Lidwien Gevers.

Audio

  • Advocaat Jasper S.: zaak ligt ontzettend gevoelig Jasper S., de man die verdacht wordt van de moord op Marianne Vaatsra, blijft langer vast zitten. Dat heeft de rechter in... Leeuwarden vanmorgen beslist tijdens de voorgeleiding van de man voor de rechter-commissaris. Jasper S. werd afgelopen zondag aangehouden, nadat zijn DNA matchte met een spoor op het lichaam van Marianne Vaatstra. U hoort de advocaat van S., Jan Vlug, over de voorgeleiding.
  • 'We willen weten wat er die nacht met Marianne Vaatstra is gebeurd' De verdachte van de moord op Marianne Vaatstra is vanmiddag voorgeleid. Jasper S. werd afgelopen zondag aangehouden, nadat zijn DNA... overeenkwam met een spoor dat werd aangetroffen op het lichaam van Vaatstra. De rechter-commissaris besloot dat S. langer vastgehouden moet worden. U hoort Pieter van Rest van het Openbaar Ministerie, over de beweegredenen van de rechter-commissaris.
  • Ilan Sluis: Jasper S. blijft in beperking Jasper S., de man die wordt verdacht van de moord op Marianne Vaatstra, is vanochtend voorgeleid aan de rechter-commissaris. U hoor... verslaggever Ilan Sluis bij de rechtbank.

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9107 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 996 keer afgespeeld

Meer video en audio