Opstelten: Nationale Politie in 2013

Opstelten is verbaasd over de opstelling van de bonden.»
Opstelten is verbaasd over de opstelling van de bonden. ANP

Ondanks bezwaren van de bonden begint de Nationale Politie sowieso op 1 januari 2013. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zei in de Tweede Kamer dat hij vaststelt wat er gebeurt en dat de bonden alleen maar adviezen geven.

Vorige week braken de politiebonden het overleg met Opstelten over de vorming van de Nationale Politie af. Volgens de bonden worden eerder gemaakte afspraken niet nagekomen en kunnen agenten er in salaris op achteruit gaan, terwijl was toegezegd dat dat niet zou gebeuren.

Opstelten is verbaasd over de opstelling van de bonden, spreekt tegen dat agenten salaris moeten inleveren en hoopt dat het CAO-overleg snel weer verdergaat.

Deel deze pagina

Audio

  • Opstelten: aangiftebeleid verbeteren Burgers moeten gemakkelijker aangifte kunnen doen van misdrijven. Uit onderzoek van de Inspectie Veiligheid en Justitie blijkt dat... mensen zwaar ontevreden zijn met de afhandeling van aangiftes. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil dat de Nationale Politie in januari daar als eerste verbetering in aanbrengt.

Video en Audio

Meer video en audio