Kamer: geen valse belofte aangiften

Aangifte via internet»
Aangifte via internet ANP XTRA

De Tweede Kamer vraagt zich af of de politie de belofte van minister Opstelten om aangiftes sneller af te handelen wel kan waarmaken. Opstelten vindt dat slachtoffers van misdrijven nu te lang moeten wachten.

Hij wil dat gedupeerden binnen twee weken horen of er wat met hun aangifte wordt gedaan, te beginnen met woninginbraken.

Hele klus

De Tweede Kamer vindt de achtergronden van het plan goed, maar zet vraagtekens bij de uitvoering. Onder anderen Kamerlid Dijkhoff van regeringspartij VVD benadrukt dat het nog een hele klus zal worden en zijn collega Marcouch van de PvdA noemt het belangrijk dat zo'n belofte ook wordt waargemaakt.

De SP wil weten welke taken de politie dan kan laten vallen, want er komen geen agenten bij. Ook de PVV betwijfelt of hier wel genoeg capaciteit voor is. D66 onderstreept dat de politie het straks over zich heen krijgt als beloftes niet kunnen worden waargemaakt.

In een reactie benadrukt Opstelten dat het plan in fases wordt ingevoerd. Hij zegt dat hij erop kan worden afgerekend.

Deel deze pagina

Video

  • video Opstelten: de feiten zijn hard Volgens Minister Opstelten van Jusititie en Veiligheid moeten slachtoffers van misdrijven nu te lang wachten... op een antwoord. Hij wil dat gedupeerden binnen twee weken horen of er wat met hun aangifte wordt gedaan, te beginnen met woninginbraken.
  • video Dijkhoff: het zal nog een hele klus worden VVD-Kamerlid Klaas Dijkhoff vindt het voornemen om aangiftes sneller af te handelen prima, maar onderstreept... dat de politie het straks over zich heen krijgt als beloftes niet kunnen worden waargemaakt.
  • video Na aangifte binnen twee weken bericht Mensen die aangifte doen van een inbraak in hun huis krijgen voortaan binnen twee weken bericht van de... politie. Dat garandeert minister Opstelten. Nu kan het meer dan een half jaar duren voordat slachtoffers iets over het politieonderzoek horen. De Tweede Kamer twijfelt of de belofte van de minister wel haalbaar is. Opstelten zegt van wel.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5648 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 7022 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5780 keer afgespeeld

Meer video en audio