Fotograaf zwaargewond in Kenia

Website van natuurfotograaf Adri de Visser»
Website van natuurfotograaf Adri de Visser http://www.adridevisser.com/

De Nederlandse natuurfotograaf Adri de Visser (51) is in Kenia zwaargewond geraakt toen hij werd neergeschoten.

Hij ligt in een ziekenhuis en is buiten levensgevaar. Hij is zijn gezichtsvermogen kwijt en raakte deels verlamd.

Camping

De Visser had zaterdagavond met zijn vrouw en twee Belgen een restaurant in Nairobi bezocht, zegt zijn vriend Ronald Vossebelt. Toen zij bij de camping terugkwamen werden zij voor de ingang overvallen.

Een van de daders vuurde schoten af. Een daarvan raakte zijn "goede" linkeroog. Met zijn rechteroog zag De Visser al bijna niets. Dat komt door een verwonding die hij als kind had opgelopen.

De Visser werd ook op drie plaatsen in zijn buik geraakt. Zijn vrouw en de twee Belgen bleven ongedeerd.

Familie en vrienden

Het is de bedoeling dat De Visser zo snel mogelijk naar Nederland wordt gebracht. Dat kan pas als hij stabiel genoeg is om vervoerd te worden.

De Visser en zijn vrouw krijgen hulp van de Nederlandse ambassade. Vanuit Nederland zijn familie en vrienden overgevlogen om hen bij te staan.

De Visser reist elk jaar met zijn vrouw naar Afrika om foto's van wilde dieren te maken. Vorige maand haalde hij de internationale pers met foto's van een leeuwin die zich over een jonge antilope had ontfermd.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Ze zouden morgen kunnen beginnen" Video De marechaussees willen morgen naar het rampgebied. Dat is niet ver van de stad Donetsk, midden in...25 jul 2014, 3820 keer afgespeeld
  • » Hercules met marechaussees stijgt op Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 12426 keer afgespeeld
  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 4763 keer afgespeeld

Meer video en audio