'Slim wonen antwoord op crisis'

 »
  ANP

Nu steeds meer mensen hun huis niet verkocht krijgen, rekenen bedrijven die zich bezighouden met het 'slim' maken van woningen op een groeiende vraag.

Op de Smart Homes-beurs in Eindhoven presenteert de branche de nieuwste snufjes. Zo zijn er systemen waardoor bewoners met hun smartphone of tablet-computer alle apparaten en lampen in huis kunnen bedienen.

Kroonsteentje

Eén van die systemen werkt met een 'slim' kroonsteentje dat voor het stopcontact wordt geplaatst en waarmee apparaten kunnen worden bediend.

"Er zijn al tientallen jaren producten op de markt die een huis intelligent kunnen maken, maar we zien dat er maar heel weinig mensen zijn die het ook echt doen", zegt Erik van Dort van Aizo, het bedrijf achter het kroonsteentje.

Kans

Volgens hem is de vastzittende woningmarkt een extra kans voor producenten zoals hij: "Mensen willen verhuizen, maar kunnen hun huis niet verkopen. Omdat ze moeten blijven zitten waar ze zitten, maken ze hun huidige huis maar wat mooier en luxer."

Ook concurrent Eminent ziet mogelijkheden: "We proberen mensen ervan te overtuigen dat dit soort systemen zichzelf terugverdient", zegt Alef Schippers van het bedrijf. "Je krijgt meer inzicht in je energieverbruik en daardoor ga je minder energie verbruiken."

Deel deze pagina

Audio

  • Nieuwste snufjes voor 'slim' wonen op Smart Homes-beurs Omdat veel mensen tegenwoordig hun huis niet verkocht krijgen, zetten veel bedrijven in op het verbeteren van uw huidige huis.... Bijvoorbeeld door het huis 'slim' te maken. Op de Smart Homes-beurs in Eindhoven presenteren bedrijven de nieuwste snufjes. U hoort een verslag van Nik Wouters.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 4516 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 821 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2468 keer afgespeeld

Meer video en audio