Bestand Gaza lijkt stand te houden

Palestijnen vieren het staakt-het-vuren»
Palestijnen vieren het staakt-het-vuren EPA

Het bestand dat de Palestijnse Hamas-beweging en Israël gisteren sloten, lijkt stand te houden. In en rond de Gazastrook bleef het vannacht rustig.

Het bestand werd gisteravond om 20.00 uur Nederlandse tijd van kracht. In het eerste uur daarna werden vanuit de Gazastrook nog een paar raketten op Israël afgevuurd, maar daarna niet meer. De raketten maakten overigens geen slachtoffers.

Het staakt-het-vuren werd overeengekomen na Egyptische bemiddeling. Als het bestand 24 uur standhoudt, zal er verder worden onderhandeld, onder meer over meer bewegingsvrijheid voor Palestijnen in Gaza.

Deel deze pagina

Audio

  • Joris van de Kerkhof: Hamas-aanhangers vieren feest Na een dag vol geweld, lijkt de rust nu teruggekeerd in Gaza en het zuiden van Israël. Joris van de Kerkhof is in Gaza-stad en zag... vanuit zijn hotel hoe het staakt-het-vuren begon.
  • Lex Runderkamp: 70 procent van Israëliërs niet tevreden met bestand Na een dag vol geweld, lijkt de rust nu teruggekeerd in Gaza en het zuiden van Israël. U hoort correspondent Lex Runderkamp vanuit... Tel Aviv.
  • Clinton: inwoners van Gaza moeten een kans krijgen Het lijkt nog steeds rustig in Gaza en Israël. Egypte, Amerika en de VN kregen het gisteren voor elkaar een wapenstilstand af te... kondigen. Vandaag wordt verder onderhandeld over de exacte invulling van het bestand.

Video en Audio

Meer video en audio