NOS VoetbalAangepast

"Götze maakte het verschil"

"We hebben een staaltje effectiviteit gezien", reageerde Ajax-trainer Frank de Boer op de 4-1 thuisnederlaag tegen Borussia Dortmund.

"Zij hebben zes doelpogingen gedaan en vier keer gescoord. Wij hadden 70% balbezit, maar veel te weinig stootkracht."

"Maar het ergst vind hoe wij de doelpunten tegen hebben gekregen. We gaven ze heel knullig weg. Daar was ik boos over in de rust. Zoals we stonden te maffen bij de vrije trap waar de 0-2 uit kwam. Götze is een wereldspeler die zoiets afstraft. Hij maakte het verschil."

Dortmund weet zich door de zege geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Hetzelfde geldt voor Real Madrid dat bij Manchester City op 1-1 uitkwam.

Om nog de derde plaats in Groep D en een daarmee een Europees vervolg in de Europa League veilig te stellen, moet Ajax over twee weken winnen bij Real Madrid. Al volstaat een nederlaag van Manchester City in Dortmund natuurlijk ook. "Ik heb Jürgen Klopp (de trainer van Dortmund - red.) gefeliciteerd met de overwinning en gezegd: doe je best de volgende wedstrijd. Hij zei: dat zal ik doen. Het zou mooi zijn als we verder mogen in de Europa League. Dan kunnen wij ook na de winterstop in Europa meer ervaring opdoen."

"Zware klus"

Siem de Jong had de Duitse effectiviteit van dichtbij mogen aanschouwen. "In de eerste helft zijn ze drie keer bij de goal geweest, drie keren scoren ze", had de aanvoerder geteld.

En bovendien: "Als je zo snel een goal weggeeft, weet je dat je het héél moeilijk krijgt. Dan kunnen zij namelijk hun eigen spel spelen, op de counter."

"We hebben het nog in eigen hand", keek De Jong met een schuin oog naar de derde plaats in de poule. "Maar we krijgen een heel zware klus in Madrid. City moet uit naar Dortmund, dat al geplaatst is. We zullen dus op moeten passen."

"Prachtige prestatie"

Borussia-coach Jürgen Klopp kon zich niet herinneren dat zijn ploeg ooit eerder zo slagvaardig was geweest. "We zijn wel heel zorgvuldig met de kansen omgesprongen. Ik vond ook dat we heel gedisciplineerd hebben gevoetbald. Dit is een prachtige prestatie."

"Ajax is gewoon een heel goede tegenstander. Dan is het knap als je zo'n uitslag neerzet. Ik ben trots op mijn ploeg. We spelen momenteel erg goed voetbal. De laatste jaren is er vaak gezegd dat het Duitse voetbal terrein verliest. Maar als ik nu zo om me heen kijk, dan doen we het heel goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl