Staakt-het-vuren Gaza nageleefd

Hillary Clinton met haar Egyptische ambtsgenoot op de bank bij president Morsi»
Hillary Clinton met haar Egyptische ambtsgenoot op de bank bij president Morsi AFP

De wapenstilstand tussen Israël en de Palestijnse Hamas-beweging, die vanavond om 20.00 uur van kracht werd, lijkt te worden nageleefd. Voor zover bekend is het rustig.

Volgens de Israëlische politie werden in het eerste uur na het ingaan van het bestand nog twaalf raketten op Israël afgevuurd, maar hielden de beschietingen daarna op. De raketten zouden in onbebouwd gebied zijn neergekomen en geen schade hebben aangericht.

Explosie

Ooggetuigen in Gaza melden een explosie, maar de oorzaak daarvan is onduidelijk. Er vielen geen slachtoffers.

In Gaza wordt feestgevierd. Duizenden mensen zijn de straten van Gaza-Stad opgegaan. Er wordt vuurwerk afgeschoten en vanaf minaretten worden vreugdeschoten gelost.

Deel deze pagina

Video

Correspondent Ankie Rechess in Israël over de situatie na de wapenstilstand die rond 20.00 uur Nederlandse... tijd inging.

Audio

  • Lex Runderkamp: 70 procent van Israëliërs niet tevreden met bestand Na een dag vol geweld, lijkt de rust nu teruggekeerd in Gaza en het zuiden van Israël. U hoort correspondent Lex Runderkamp vanuit... Tel Aviv.
  • Joris van de Kerkhof: Hamas-aanhangers vieren feest Na een dag vol geweld, lijkt de rust nu teruggekeerd in Gaza en het zuiden van Israël. Joris van de Kerkhof is in Gaza-stad en zag... vanuit zijn hotel hoe het staakt-het-vuren begon.
  • Clinton: inwoners van Gaza moeten een kans krijgen Het lijkt nog steeds rustig in Gaza en Israël. Egypte, Amerika en de VN kregen het gisteren voor elkaar een wapenstilstand af te... kondigen. Vandaag wordt verder onderhandeld over de exacte invulling van het bestand.

Video en Audio

Meer video en audio