Beelden beschieting Gazastrook

Inslag in de buurt van het hotel van Jan Eikelboom»
Inslag in de buurt van het hotel van Jan Eikelboom Jan Eikelboom / NOS

Verslaggever Jan Eikelboom van Nieuwsuur was vanmiddag van dichtbij getuige van een beschieting door het Israëlische leger in de Gazastrook. Hij is daar om verslag te doen van het conflict tussen Israël en Hamas.

De inslagen waren nog geen honderd meter van het balkon van zijn hotel, twitterde Eikelboom. Volgens NOS-verslaggever Joris van de Kerkhof die ook in de Gazastrook is en in het hotel aanwezig, beschoot het Israëlische leger waarschijnlijk een weiland vlakbij het hotel. Daarvandaan vuurde Hamas gisteren raketten af op Israëlische doelen.

Geen schuilkelder

Het bombardement vanaf zee was zo heftig dat Eikelboom zijn kogelvrije vest en helm in het hotel aandeed, net als de andere leden van zijn ploeg. Omdat de beschieting aanhield werd besloten om in de gang te schuilen. Het gebouw heeft geen schuilkelder.

De camera bleef achter op het balkon om beelden te maken. Volgens de Nieuwsuur-verslaggever was de beschieting "super eng". Het Israëlische leger weet dat de verslaggevers in het hotel verblijven.

Deel deze pagina

Video

Beschietingen bij het hotel van verslaggever Jan Eikelboom

Verslaggever Jan Eikelboom van Nieuwsuur was vanmiddag van dichtbij getuige van een beschieting door het Israëlische leger in de... Gazastrook. Hij is daar om verslag te doen van het conflict tussen Israël en Hamas.

Audio

  • 'De hele dag hoor je raketinslagen' Er is diplomatiek overleg gaande, maar een wapenstilstand lijkt vandaag dus echt nog ver weg. Joris van de Kerkhof, vanuit Gaza.

Video en Audio

  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Open huis Radio Kootwijk Video Het heeft bijna 5 jaar geduurd, de restauratie van het hoofdgebouw van oud-zendstation Radio...25 okt 2014, 25 keer afgespeeld
  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 132 keer afgespeeld

Meer video en audio