Kwekerij vol boobytraps in Arnhem

 »
  ANP

In een leegstaand bedrijfspand in het centrum van Arnhem heeft de politie een hennepkwekerij ontdekt waarin valstrikken waren geplaatst. De kwekers hadden traptreden weggehaald en draden gespannen die onder stroom stonden.

Agenten kwamen de hennepkwekerij op het spoor na een melding van de eigenaar van het bedrijfspand. Die was gistermiddag gaan kijken bij het lege gebouw. Toen hij binnen was, hoorde hij op straat rumoer. De 50-jarige man ging naar buiten en werd daar mishandeld door een groep mannen. Waarom is niet duidelijk.

Vechtpartij

De daders gingen er na de vechtpartij vandoor. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis. De politie heeft hem nog niet kunnen spreken. Of de mannen die bij de vechtpartij betrokken waren iets met de hennepkwekerij te maken hebben, is volgens de politie nog niet duidelijk.

Een bekende van de eigenaar heeft de politie de weg gewezen in het pand. Op het moment dat hij dacht op een traptrede te stappen, zakte de man weg en kon hij zichzelf nog net in veiligheid brengen.

Stroomdraden

De bovenste twee treden van de trap bleken weggehaald. Volgens de politie was dat niet te zien, omdat er vloerbedekking was neergelegd om het ontbreken van de treden te maskeren. Bij een voorzichtige zoektocht in de rest van het gebouw vonden agenten ook nog twee stroomdraden waar spanning op stond achter een deur.

In het pand werden 400 hennepplanten aangetroffen. Aan de hand van de achtergebleven materialen in het gebouw, zoals potten met plantresten, schat de politie dat er zeker 1700 planten hebben gestaan. Het is volgens het korps Gelderland-Midden de eerste keer dat er een hennepkwekerij met boobytraps is ontdekt in de regio.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio