Geen berouw 'onsportieve' Adriano

Luiz Adriano is zich van geen kwaad bewust»
Luiz Adriano is zich van geen kwaad bewust NOS

Sjachtar Donetsk-speler Luiz Adriano stookte woensdag, daags na zijn omstreden doelpunt tegen het Deense FC Nordsjælland (2-5) in de Champions League, het vuurtje nog eens op dat al om zijn treffer was ontstaan.

"Ik ben zeer blij, want we hebben gewonnen. Ik ben erg gelukkig met mijn drie doelpunten, óók met mijn eerste", benadrukte de spits tegenover de Deense krant Ekstra Bladet.

Adriano maakte de omstreden 1-1 door geen gehoor te geven aan de sportieve bedoelingen van zijn teamgenoot Willian. Die wilde de bal teruggeven aan de Denen na een blessurebehandeling. Adriano pikte de bal echter op, omspeelde de keeper en schoot simpel binnen.

Excuses konden er niet vanaf bij de Braziliaan. Evenmin wilde iedereen van de Oekraïense ploeg meewerken om Nordsjaelland weer op een voorsprong te brengen. Taras Stapenenko griste de bal van de voeten van Nicolai Stockholm toen die door enkele spelers van Sjachtar een vrijgeleide kreeg om de 2-1 te maken.

Deel deze pagina

Video

'Onsportieve' goal Sjachtar

In het duel in groep E van de Champions League tussen FC Nordsjælland en Sjachtar Donetsk zorgt Luiz Adriano van de club uit... Oekraïne voor veel consternatie met zijn eerste doelpunt van de avond. De Braziliaan scoort nadat een medespeler even daarvoor een scheidsrechtersbal zijn kant op schiet. De spelers van de Deense club dachten de bal toegespeeld te krijgen.

Video en Audio

Meer video en audio