Vuilnisbranden in Jerez

Afval hoopt op in Jerez de la Frontera»
Afval hoopt op in Jerez de la Frontera AFP

In de Zuid-Spaanse stad Jerez de la Frontera woeden al dagen branden: inwoners van de stad steken hopen vuilnis in brand. Ze zijn woedend op de gemeente die niks doet tegen de staking van de vuilnismannen.

De afgelopen dagen heeft de brandweer al tientallen keren moeten ingrijpen. In meer dan 40 straten werden grote vuilnishopen in brand gestoken. Ook volle containers zijn het doelwit van de brandstichters.

De vuilnismannen in Jerez de la Frontera legden bijna drie weken geleden het werk neer. Het bedrijf waarvoor zij werken wil 125 mensen ontslaan. De werknemers pikken dat niet.

Jerez de la Frontera gaat gebukt onder een gigantische schuld. Door jarenlang wanbeleid heeft de stad een schuld bij overheid en banken van meer dan 1 miljard euro. In Jerez wonen ruim 200.000 mensen.

Deel deze pagina

Video

Spanjaarden zijn vuilnisstaking beu

In Jerez de la Frontera wordt er al twintig dagen gestaakt. Het vuil stapelt zich op in de straten. In sommige delen van de stad... zijn al verscheidene containers in brand gestoken.

Video en Audio

  • » "Executie veroorzaakt schokgolf bij Hamas" Video Drie leiders van Hamas werden deze week gedood. Correspondent Ankie Rechess sprak met Danny Yatom,...22 aug 2014, 108 keer afgespeeld
  • » Ministers staan stil bij Foley Video Het kabinet zegt er alles aan te willen doen om de Nederlandse samenleving te beschermen tegen...22 aug 2014, 99 keer afgespeeld
  • » Rente historisch laag Video De rente staat historisch laag en banken en klanten die geld lenen bij de bank lenen profiteren...22 aug 2014, 172 keer afgespeeld

Meer video en audio