Vuilnisbranden in Jerez

Afval hoopt op in Jerez de la Frontera»
Afval hoopt op in Jerez de la Frontera AFP

In de Zuid-Spaanse stad Jerez de la Frontera woeden al dagen branden: inwoners van de stad steken hopen vuilnis in brand. Ze zijn woedend op de gemeente die niks doet tegen de staking van de vuilnismannen.

De afgelopen dagen heeft de brandweer al tientallen keren moeten ingrijpen. In meer dan 40 straten werden grote vuilnishopen in brand gestoken. Ook volle containers zijn het doelwit van de brandstichters.

De vuilnismannen in Jerez de la Frontera legden bijna drie weken geleden het werk neer. Het bedrijf waarvoor zij werken wil 125 mensen ontslaan. De werknemers pikken dat niet.

Jerez de la Frontera gaat gebukt onder een gigantische schuld. Door jarenlang wanbeleid heeft de stad een schuld bij overheid en banken van meer dan 1 miljard euro. In Jerez wonen ruim 200.000 mensen.

Deel deze pagina

Video

Spanjaarden zijn vuilnisstaking beu

In Jerez de la Frontera wordt er al twintig dagen gestaakt. Het vuil stapelt zich op in de straten. In sommige delen van de stad... zijn al verscheidene containers in brand gestoken.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 448 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 134 keer afgespeeld

Meer video en audio