PSV zonder viertal in Europa

Mark van Bommel»
Mark van Bommel Pro Shots

PSV kan donderdagavond in het Europa League-duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk geen beroep doen op vier belangrijke spelers.

Mark van Bommel, Kevin Strootman, Luciano Narsingh en Jetro Willems ontbreken bij de Eindhovenaren. Dit meldde trainer Dick Advocaat tijdens een persconferentie. Van het viertal is Strootman zelfs twijfelachtig voor het competitietreffen met Vitesse (zondag).

"Competitie belangrijker"

Advocaat liet eerder deze week blijken geen risico's met zijn spelers te nemen: "De competitie is belangrijker." Dit kwam de coach op kritiek van onder anderen collega Gertjan Verbeek te staan.

De AZ-trainer vond dat PSV te veel spelers zou sparen in Europa, waardoor de kans op verlies groter is. Hierdoor loopt Nederland volgens Verbeek veel punten voor de Europese clubranglijst mis.

Advocaat ontstemd

"Ik snap dat niet zo. Als we morgen tegen Vitesse voor de competitie hadden gespeeld, had ik ze ook niet opgesteld. Ik vind het commentaar van andere trainers en bestuurders dan ook een beetje misplaatst", gaf Advocaat een reactie . "PSV speelt al 38 jaar onafgebroken in Europa en pakt al jaren de meeste punten voor de coëfficiëntenlijst, waar hebben we het over?"

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Oar gelooft in stunt tegen PSV Video De Australische aanvaller Tommy Oar kijkt vooruit naar de eredivisiewedstrijd van FC Utrecht tegen...26 okt 2014, 613 keer afgespeeld
  • » Giants en Royals weer in evenwicht Video Een samenvatting van de vierde wedstrijd in de World Series tussen San Francisco Giants en Kansas...26 okt 2014, 1185 keer afgespeeld
  • » WTA Finals 2014: Halep-Radwanksa Video Beelden van de partij tussen Simona Halep en Agnieszka Radwanksa in de halve finales van de WTA...25 okt 2014, 1106 keer afgespeeld

Meer video en audio