PSV zonder viertal in Europa

Mark van Bommel»
Mark van Bommel Pro Shots

PSV kan donderdagavond in het Europa League-duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk geen beroep doen op vier belangrijke spelers.

Mark van Bommel, Kevin Strootman, Luciano Narsingh en Jetro Willems ontbreken bij de Eindhovenaren. Dit meldde trainer Dick Advocaat tijdens een persconferentie. Van het viertal is Strootman zelfs twijfelachtig voor het competitietreffen met Vitesse (zondag).

"Competitie belangrijker"

Advocaat liet eerder deze week blijken geen risico's met zijn spelers te nemen: "De competitie is belangrijker." Dit kwam de coach op kritiek van onder anderen collega Gertjan Verbeek te staan.

De AZ-trainer vond dat PSV te veel spelers zou sparen in Europa, waardoor de kans op verlies groter is. Hierdoor loopt Nederland volgens Verbeek veel punten voor de Europese clubranglijst mis.

Advocaat ontstemd

"Ik snap dat niet zo. Als we morgen tegen Vitesse voor de competitie hadden gespeeld, had ik ze ook niet opgesteld. Ik vind het commentaar van andere trainers en bestuurders dan ook een beetje misplaatst", gaf Advocaat een reactie . "PSV speelt al 38 jaar onafgebroken in Europa en pakt al jaren de meeste punten voor de coëfficiëntenlijst, waar hebben we het over?"

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » CL: Anderlecht - Arsenal Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Anderlecht - Arsenal in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 5987 keer afgespeeld
  • » CL: Loedogorets - FC Basel Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Loedogorets - FC Basel in het seizoen 2014/2015.22 okt 2014, 2752 keer afgespeeld
  • » Kroos over de zege van Real Madrid Video De reactie van Real Madrid-speler Toni Kroos na de 0-3 zege op bezoek bij Liverpool.22 okt 2014, 2342 keer afgespeeld

Meer video en audio