PSV zonder viertal in Europa

Mark van Bommel»
Mark van Bommel Pro Shots

PSV kan donderdagavond in het Europa League-duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk geen beroep doen op vier belangrijke spelers.

Mark van Bommel, Kevin Strootman, Luciano Narsingh en Jetro Willems ontbreken bij de Eindhovenaren. Dit meldde trainer Dick Advocaat tijdens een persconferentie. Van het viertal is Strootman zelfs twijfelachtig voor het competitietreffen met Vitesse (zondag).

"Competitie belangrijker"

Advocaat liet eerder deze week blijken geen risico's met zijn spelers te nemen: "De competitie is belangrijker." Dit kwam de coach op kritiek van onder anderen collega Gertjan Verbeek te staan.

De AZ-trainer vond dat PSV te veel spelers zou sparen in Europa, waardoor de kans op verlies groter is. Hierdoor loopt Nederland volgens Verbeek veel punten voor de Europese clubranglijst mis.

Advocaat ontstemd

"Ik snap dat niet zo. Als we morgen tegen Vitesse voor de competitie hadden gespeeld, had ik ze ook niet opgesteld. Ik vind het commentaar van andere trainers en bestuurders dan ook een beetje misplaatst", gaf Advocaat een reactie . "PSV speelt al 38 jaar onafgebroken in Europa en pakt al jaren de meeste punten voor de coëfficiëntenlijst, waar hebben we het over?"

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Polen winnen WK in eigen huis Video Polen heeft in eigen land de wereldtitel volleybal binnen weten te slepen. In een kolkende hal (en...22 sep 2014, 1222 keer afgespeeld
  • » Wil Hiddink nog bondscoach zijn? Video Na twee pijnlijke nederlagen wordt getwijfeld of Guus Hiddink nog wel bondscoach van Oranje zou...21 sep 2014, 1010 keer afgespeeld
  • » Gullit schrok van bericht Van Basten Video "Ik vind het heel moedig van Van Basten dat hij een stap heeft teruggezet", zei Ruud Gullit, die...21 sep 2014, 1054 keer afgespeeld

Meer video en audio