Eis 20 jaar in zaak Danny Gubbels

Rechtbank in Rotterdam»
Rechtbank in Rotterdam ANP

Het Openbaar Ministerie heeft 20 jaar celstraf geëist tegen de drie verdachten van de moord op de 12-jarige Danny Gubbels. De jongen kwam in juni 2010 om bij een aanslag met automatische vuurwapens op de woonwagen van zijn ouders in Breda.

In de zaak staan drie mannen terecht. Aanleiding voor de schietpartij zou een mislukte drugsdeal met Danny's vader zijn. Die is zelf verdachte in een groot drugsonderzoek dat al sinds 2009 loopt. De schietpartij had mogelijk te maken met een verdwenen partij cocaïne van 400 kilo.

Zeven mannen

Uit beelden van een observatiecamera van de politie blijkt dat de aanslag is gepleegd door zeven mannen. Die probeerden de woonwagen binnen te dringen, maar dat mislukte. Daarna schoot een aantal mannen op de wagen, waarna ze op de vlucht sloegen.

Het drietal dat nu terecht staat, twee Britten en een Nederlander, maakte volgens het OM deel uit van de groep aanvallers. Hun dna is aangetroffen op de achtergelaten vuurwapens en bivakmutsen. De mannen ontkennen dat ze bij de aanslag betrokken waren.

Wraak

De verdachten zijn niet aanwezig bij hun proces in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam. Ze vrezen voor een aanslag op hun leven. De familie van Danny Gubbels zou uit zijn op wraak.

Over vier weken houden de advocaten van de verdachten hun pleidooi. Op 1 maart volgt de uitspraak van de rechtbank.


Deel deze pagina

Video

Eis van 20 jaar cel voor dood van 12-jarige jongen

Het Openbaar Ministerie heeft tegen drie verdachten 20 jaar cel geëeist vanwege de gewelddadige dood van de 12-jarige Danny... Gubbels.

Video en Audio

  • » NASA huurt Boeing en SpaceX in Video Boeing en SpaceX gaan 'space taxi's' bouwen voor NASA. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie...17 sep 2014, 2777 keer afgespeeld
  • » VS stuurt 3000 militairen naar Liberia Video De Verenigde Staten nemen het voortouw in de strijd tegen het ebola-virus in West-Afrika. President...16 sep 2014, 2905 keer afgespeeld
  • » Oekraïne en EU tekenen verdrag Video Rusland ziet het tandenknarsend aan. Maar toch heeft Oekraïne alsnog z'n zin gekregen: het heeft...16 sep 2014, 1116 keer afgespeeld

Meer video en audio