Hongerstaking asielzoekers Osdorp

Het tentenkamp in Amsterdam-Osdorp»
Het tentenkamp in Amsterdam-Osdorp ANP

Een deel van de asielzoekers in het tentenkamp in Amsterdam-Osdorp is in hongerstaking gegaan. Van de 88 uitgeprocedeerde asielzoekers eten er ongeveer dertig niet meer, zegt een woordvoerder. Op die manier protesteren ze tegen hun situatie.

"Al maanden vragen we geduldig om een oplossing voor onze situatie. Het enige dat de overheid ons biedt, is ons wegstoppen in een azc voor één maand, om ons vervolgens op weer op straat te gooien als we deportatie niet accepteren. Dit is onacceptabel. Onze levens lopen gevaar in onze eigen landen," schrijven de asielzoekers op hun site.

Definitieve oplossing

De asielzoekers hopen dat de regering met een oplossing komt. Volgens een van de asielzoekers gaan ze niet in op het aanbod voor opvang van burgemeester Van der Laan van Amsterdam. Die wil het tentenkamp ontruimen.

Hij heeft tien gemeenten bereid gevonden om de asielzoekers tot het eind van het jaar onderdak te geven in opvanggelegenheden voor dak - en thuislozen. Maar de asielzoekers zien daar niks in, ze willen een definitieve oplossing, laat een van hen weten.

Deel deze pagina

Video

Teeven: Amsterdam geeft valse hoop

De Amsterdamse burgemeester Van der Laan (PvdA) geeft valse hoop aan de vluchtelingen die demonstreren in het tentenkamp in Osdorp.... Dat zegt staatssecretaris Teeven (VVD) van Veiligheid en Justitie.

Video en Audio

  • » "Deze garnalenvangsten zijn echt extreem" Audio De zee zit momenteel barstensvol garnalen. Vissers varen deze weken maar twee dagen uit, omdat de...23 okt 2014, 184 keer afgespeeld
  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 6969 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 3776 keer afgespeeld

Meer video en audio