'Vandaag geen bestand Gaza'

Israël vuurt een raket af om een uit Gaza afgevuurde raket te onderscheppen.»
Israël vuurt een raket af om een uit Gaza afgevuurde raket te onderscheppen. EPA

Er komt vandaag geen staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Dat zeggen Palestijnse bronnen tegen de Israëlische krant Ha'aretz. Gisteren werd een mogelijk bestand tussen Israël en Hamas al aangekondigd, maar tot nu toe gaan de gevechten onverminderd door.

Volgens de Palestijnse bronnen wil Israël niet akkoord gaan met opheffen van de blokkade van de Gazastrook. Op dit moment kunnen de bewoners van Gaza het gebied niet uit, omdat alle grensovergangen dicht zijn. Daardoor kunnen ze ook niet vluchten voor Israëlische bombardementen.

Egypte heeft een plan voor een bestand gemaakt. Daarin belooft Hamas te stoppen met raketbeschietingen, in ruil voor het openstellen van Gaza. Maar dat zou een aantal Israëlische leiders te ver gaan.

Deel deze pagina

Audio

  • Vandaag geen akkoord Gaza Een akkoord tussen Hamas en Israël zit er vandaag niet meer in. Dat meldt de Israëlische krant Ha'aretz. Eerder vanmiddag werd... een aanslag gepleegd op een bus in Tel Aviv. Daarbij raakten volgens de media in Israël zeker 20 Israëli's gewond.
  • Komt er alsnog een akkoord? Een akkoord, over een wapenstilstand tussen Israël en Egypte. Dat hoorden we een etmaal geleden ook. Het kwam er toen niet van.... Verslaggever Lex Runderkamp in Israël.

Video en Audio

Meer video en audio