Orthodontist wordt goedkoper

De orthodontist wordt goedkoper»
De orthodontist wordt goedkoper ANP

De orthodontist wordt vanaf 1 januari zestien procent goedkoper. Dat blijkt uit de nieuwe tarieven die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft vastgesteld voor tandartsen en orthodontisten voor 2013. Per 1 januari gelden er weer vaste prijzen in de tandheelkunde.

Afgelopen zomer besloot minister Schippers van Volksgezondheid dat het experiment met de vrije prijzen al na een jaar moest stoppen, omdat te veel tandartsen hun prijzen te fors hadden verhoogd.

Experiment

De tandartstarieven voor 2013 zijn gebaseerd op die van 2011, en verhoogd met 4,5 procent, onder andere om inflatie te corrigeren.

De orthodontist wordt goedkoper doordat nu een eerder toegezegde korting alsnog wordt doorgevoerd. In juni 2011 werden de prijzen al 16% lager. Door het experiment met de vrije prijzen ging de tweede korting van 16% niet door. Die voert de NZa nu alsnog definitief door.

Deel deze pagina

Audio

  • Tarieven tandarts duidelijk De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de tandarts-tarieven voor volgend jaar bekend gemaakt. Dat zijn dan weer vaste tarieven, want... minister Schippers van Volksgezondheid heeft het experiment met de vrije prijzen na een jaar gestopt.Hanneke Miedema van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Video en Audio

Meer video en audio