Timmermans hekelt Erdogan

Minister Timmermans»
Minister Timmermans ANP

Minister Timmermans veroordeelt de stelling van de Turkse premier Erdogan dat Israël zich in de Gazastrook schuldig maakt aan etnische zuiveringen. In de Tweede Kamer zei Timmermans dat hij afstand neemt van die uitlatingen.

De VVD had hem dat gevraagd. Timmermans zei daarop dat iedereen geraakt is door de beelden uit Gaza en dat hij begrijpt dat er soms emotioneel wordt gereageerd. "Maar natuurlijk neem ik hier afstand van."

Zelfverdediging

Erdogan zei gisteren dat de Israëlische raketaanvallen op de Gazastrook niet kunnen worden gezien als zelfverdediging. "Israël begaat etnische zuiveringen door in dit gebied vrede te negeren en het internationaal recht te schofferen'', zei hij.

Inspirerend

Timmermans vindt dat Erdogan een voorbeeld kan nemen aan de Egyptische premier Kandil. "Die stelt zich juist uiterst terughoudend op. Hij probeert tot een staakt-het-vuren te komen. Dat vind ik inspirerend", zei de minister.

Deel deze pagina

Audio

  • Timmermans veroordeelt uitspraken Erdogan Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken veroordeelde vanochtend uitlaten van de Turkse premier Erdogan over Israël. Deze noemde... Israël een terroristische staat, vanwege de raketaanvallen op de Gaza-strook. Volgens hem is er ook sprake van etnische zuiveringen in de Gaza-strook.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 1903 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 2495 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 1909 keer afgespeeld

Meer video en audio