Timmermans hekelt Erdogan

Minister Timmermans»
Minister Timmermans ANP

Minister Timmermans veroordeelt de stelling van de Turkse premier Erdogan dat Israël zich in de Gazastrook schuldig maakt aan etnische zuiveringen. In de Tweede Kamer zei Timmermans dat hij afstand neemt van die uitlatingen.

De VVD had hem dat gevraagd. Timmermans zei daarop dat iedereen geraakt is door de beelden uit Gaza en dat hij begrijpt dat er soms emotioneel wordt gereageerd. "Maar natuurlijk neem ik hier afstand van."

Zelfverdediging

Erdogan zei gisteren dat de Israëlische raketaanvallen op de Gazastrook niet kunnen worden gezien als zelfverdediging. "Israël begaat etnische zuiveringen door in dit gebied vrede te negeren en het internationaal recht te schofferen'', zei hij.

Inspirerend

Timmermans vindt dat Erdogan een voorbeeld kan nemen aan de Egyptische premier Kandil. "Die stelt zich juist uiterst terughoudend op. Hij probeert tot een staakt-het-vuren te komen. Dat vind ik inspirerend", zei de minister.

Deel deze pagina

Audio

  • Timmermans veroordeelt uitspraken Erdogan Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken veroordeelde vanochtend uitlaten van de Turkse premier Erdogan over Israël. Deze noemde... Israël een terroristische staat, vanwege de raketaanvallen op de Gaza-strook. Volgens hem is er ook sprake van etnische zuiveringen in de Gaza-strook.

Video en Audio

  • » NASA huurt Boeing en SpaceX in Video Boeing en SpaceX gaan 'space taxi's' bouwen voor NASA. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie...17 sep 2014, 1351 keer afgespeeld
  • » VS stuurt 3000 militairen naar Liberia Video De Verenigde Staten nemen het voortouw in de strijd tegen het ebola-virus in West-Afrika. President...16 sep 2014, 1556 keer afgespeeld
  • » Oekraïne en EU tekenen verdrag Video Rusland ziet het tandenknarsend aan. Maar toch heeft Oekraïne alsnog z'n zin gekregen: het heeft...16 sep 2014, 775 keer afgespeeld

Meer video en audio