Timmermans hekelt Erdogan

Minister Timmermans»
Minister Timmermans ANP

Minister Timmermans veroordeelt de stelling van de Turkse premier Erdogan dat Israël zich in de Gazastrook schuldig maakt aan etnische zuiveringen. In de Tweede Kamer zei Timmermans dat hij afstand neemt van die uitlatingen.

De VVD had hem dat gevraagd. Timmermans zei daarop dat iedereen geraakt is door de beelden uit Gaza en dat hij begrijpt dat er soms emotioneel wordt gereageerd. "Maar natuurlijk neem ik hier afstand van."

Zelfverdediging

Erdogan zei gisteren dat de Israëlische raketaanvallen op de Gazastrook niet kunnen worden gezien als zelfverdediging. "Israël begaat etnische zuiveringen door in dit gebied vrede te negeren en het internationaal recht te schofferen'', zei hij.

Inspirerend

Timmermans vindt dat Erdogan een voorbeeld kan nemen aan de Egyptische premier Kandil. "Die stelt zich juist uiterst terughoudend op. Hij probeert tot een staakt-het-vuren te komen. Dat vind ik inspirerend", zei de minister.

Deel deze pagina

Audio

  • Timmermans veroordeelt uitspraken Erdogan Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken veroordeelde vanochtend uitlaten van de Turkse premier Erdogan over Israël. Deze noemde... Israël een terroristische staat, vanwege de raketaanvallen op de Gaza-strook. Volgens hem is er ook sprake van etnische zuiveringen in de Gaza-strook.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio