Bomaanslag op bus in Tel Aviv

De getroffen bus in Tel Aviv»
De getroffen bus in Tel Aviv Thomas Schlijper / Hollandse Hoogte

In de Israëlische stad Tel Aviv is een terreuraanslag gepleegd op een bus. Zeker 20 inzittenden zijn gewond geraakt, 3 van hen zijn er slecht aan toe.

Hamas zou achter de aanslag zitten. De organisatie heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag officieel nog niet opgeëist, maar zegt er wel blij mee te zijn. Een woordvoerder van Hamas zegt dat de aanslag een terechte vergelding is voor de dood van vrouwen en kinderen in Gaza.

Bom

Volgens Israëlische media is er een bom ontploft in de bus. In de bus zou nog een bom liggen, maar die is niet afgegaan. De getroffen bus reed op het moment van de ontploffing op de drukke Shaul Hamelechstraat in het centrum van de stad.

Het is de eerste bomaanslag in Tel Aviv in zes jaar. De economisch belangrijkste stad van Israël werd deze week ook al bestookt met raketten vanuit de Gazastrook. Hamas-raketten konden Tel Aviv eerder nooit bereiken.

De Israëlische regering had al enkele dagen rekening gehouden met terreuraanslagen in verband met de geweldsuitbarsting in en rond de Gazastrook. Tegelijkertijd praten Israël en Hamas in Egypte over een staakt-het-vuren. Dat zou gisteravond al ingaan, maar tot nu toe gaan de beschietingen van beide kanten onverminderd door.

Deel deze pagina

Video

Bij een bomaanslag op een bus in de Israëlische stad Tel Aviv zijn zeker 20 gewonden gevallen. Drie van hen... zijn er slecht aan toe. Waarschijnlijk is de aanslag een wraakactie voor de Israëlische bombardementen in Gaza. Verslaggever Lex Runderkamp vanuit Tel Aviv.

 • 'Hamas niet verantwoordelijk voor aanslag op bus'

  Bij een bomaanslag op een bus in de Israëlische stad Tel Aviv zijn zeker 20 gewonden gevallen. Drie van hen... zijn er slecht aan toe. Waarschijnlijk is de aanslag een wraakactie voor de Israëlische bombardementen in Gaza. Verslaggever Lex Runderkamp vanuit Tel Aviv.

 • 'Achterin de bus werd een tas gegooid'

  Bij een aanslag op een bus in Tel Aviv zijn zeker 10 mensen gewond geraakt. Volgens de politie gaat het om... een terroristische daad.

 • 'Er heerst een combinatie van ongerustheid en woede'

  Bij een aanslag op een bus in Tel Aviv zouden tien mensen gewond zijn geraakt. Hamas heeft instemmend... gereageerd op de aanslag, maar heeft officieel de verantwoordelijk niet opgeëist. Brandpuntverslaggever Wouter Kurpershoek is in Tel Aviv, op de plek waar de aanslag is gepleegd.

 • Explosie in bus Tel Aviv

  In de Israëlische stad Tel Aviv is een bus getroffen door een explosie. Volgens de politie gaat het om een... terreuraanslag.

Audio

 • Lex Runderkamp: waar men bang voor was, is gebeurd Bij een aanslag op een bus in de Israelische stad Tel Aviv zijn volgens het ziekenhuis in de stad zeker zestien gewonden gevallen.... Waarvan twee ernstig.
 • 'Tel Aviv prima stad om in te wonen' Sinds een week is het onrustig in Tel Aviv. Ook de tweede stad van Israël is het doelwit van raketten. Bij een bomaanslag op een... bus zijn zeker twintig mensen gewond geraakt. Jasmin Shachaf Wijker woont in Tel Aviv, maar is nu in het noorden van Israël.

Video en Audio

Meer video en audio