Dieren vaker ziek naar asiel

Mensen hebben steeds minder geld voor het betalen van een rekening van de dierenarts»
Mensen hebben steeds minder geld voor het betalen van een rekening van de dierenarts ANP

Dieren die naar een asiel worden gebracht, verkeren in een steeds slechtere gezondheid. Volgens de Dierenbescherming hebben mensen sinds de crisis steeds meer moeite met het betalen van de doktersrekening voor hun huisdier. Dieren worden daarom minder vaak naar de dierenarts gebracht.

Asiels krijgen daardoor dieren die meer gebreken hebben en in slechtere gezondheid verkeren. Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming: "Als dieren ziek bij een asiel komen, worden ze natuurlijk meteen in behandeling genomen. Dat brengt de nodige financiële lasten mee voor de asiels."

Stiekem achtergelaten

Sommige mensen geven eerlijk aan dat ze de kosten voor hun huisdier niet meer kunnen dragen, maar volgens de Dierenbescherming worden dieren ook vaak stiekem bij het asiel achtergelaten.

Deel deze pagina

Video

Huisdier slachtoffer van economische crisis

Steeds meer dieren merken de gevolgen van de economische crisis. Zieke honden en katten worden de afgelopen maanden vaak niet -of... te laat naar de dierenarts gebracht. En als de baasjes de medische kosten echt te duur vinden, wordt het trouwe beestje soms gedumpt bij het asiel.

Audio

  • 'De dieren worden stiekem achtergelaten' Dieren die naar asiel worden gebracht, verkeren in een steeds slechtere gezondheid. En daarmee krijgen de dierenasiels vaak de... doktersrekening gepresenteerd.
  • Meer zieke dieren naar asiel Bij dierenasiels worden steeds vaker zieke dieren aangeboden. Want door de financiële crisis kunnen mensen de kosten van hun... huisdier niet meer betalen. Dieren worden minder snel naar de dierenarts gebracht, waardoor ze soms nog zieker worden. Marc-Robin Visscher ging kijken in het dierenasiel in Rotterdam.

Video en Audio

Meer video en audio