Geen akkoord over steun Grieken

De Duitse minister Wolfgang Schäuble van Financiën»
De Duitse minister Wolfgang Schäuble van Financiën World Economic Forum / Flickr / Creative Commons - by-sa

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden hebben vannacht hun besprekingen over de betaling van de noodsteun aan Griekenland afgebroken.

Ze konden het niet eens worden over de uitbetaling van de volgende termijn. Volgende week maandag komt de eurogroep opnieuw bij elkaar.

Geen persconferentie

De ministers verlieten Brussel zonder de gebruikelijke persconferentie te geven. De Duitse minister Schäuble sprak in een korte toelichting over een verhitte discussie en zei dat er geen akkoord is bereikt omdat de problemen zo ingewikkeld zijn.

Voorzitter Juncker verklaarde dat er wel vooruitgang is geboekt in het samenstellen van een pakket geloofwaardige maatregelen om de Griekse staatsschuld te verminderen, maar dat er onenigheid is tussen de ministers en het IMF over het beheersbaar houden van de Griekse schuld.

Deel deze pagina

Video

Geen akkoord over noodsteun aan Grieken

De ministers van Financiën van de eurozone zijn het vannacht niet eens geworden over de miljarden aan noodsteun voor Griekenland.... De besprekingen over de uitbetaling van de volgende termijn liepen vast.

Video en Audio

  • » Eerste lichamen aan boord in Charkov Video De eerste vijftig lichamen worden vandaag met twee vliegtuigen naar Eindhoven gevlogen. Vanochtend...23 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Lijkwagens aangekomen in Eindhoven Video Tientallen lijkwagens zijn aangekomen in Eindhoven, om de slachtoffers van de vliegramp op te...23 jul 2014, 23060 keer afgespeeld
  • » Kees van Dam: lijkwagens aangekomen Video Verslaggever Kees van Dam is in Eindhoven, waar tientallen lijkwagens zijn aangekomen om de...23 jul 2014, 15870 keer afgespeeld

Meer video en audio