Geen akkoord over steun Grieken

De Duitse minister Wolfgang Schäuble van Financiën»
De Duitse minister Wolfgang Schäuble van Financiën World Economic Forum / Flickr / Creative Commons - by-sa

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden hebben vannacht hun besprekingen over de betaling van de noodsteun aan Griekenland afgebroken.

Ze konden het niet eens worden over de uitbetaling van de volgende termijn. Volgende week maandag komt de eurogroep opnieuw bij elkaar.

Geen persconferentie

De ministers verlieten Brussel zonder de gebruikelijke persconferentie te geven. De Duitse minister Schäuble sprak in een korte toelichting over een verhitte discussie en zei dat er geen akkoord is bereikt omdat de problemen zo ingewikkeld zijn.

Voorzitter Juncker verklaarde dat er wel vooruitgang is geboekt in het samenstellen van een pakket geloofwaardige maatregelen om de Griekse staatsschuld te verminderen, maar dat er onenigheid is tussen de ministers en het IMF over het beheersbaar houden van de Griekse schuld.

Deel deze pagina

Video

Geen akkoord over noodsteun aan Grieken

De ministers van Financiën van de eurozone zijn het vannacht niet eens geworden over de miljarden aan noodsteun voor Griekenland.... De besprekingen over de uitbetaling van de volgende termijn liepen vast.

Video en Audio

  • » NASA huurt Boeing en SpaceX in Video Boeing en SpaceX gaan 'space taxi's' bouwen voor NASA. Dat heeft de ruimtevaartorganisatie...17 sep 2014, 2777 keer afgespeeld
  • » VS stuurt 3000 militairen naar Liberia Video De Verenigde Staten nemen het voortouw in de strijd tegen het ebola-virus in West-Afrika. President...16 sep 2014, 2905 keer afgespeeld
  • » Oekraïne en EU tekenen verdrag Video Rusland ziet het tandenknarsend aan. Maar toch heeft Oekraïne alsnog z'n zin gekregen: het heeft...16 sep 2014, 1116 keer afgespeeld

Meer video en audio