Gevaarlijke drugsbende opgerold

Volgens de marechaussee ging het om een zeer gevaarlijke bende»
Volgens de marechaussee ging het om een zeer gevaarlijke bende ANP

In een van de grootste acties in jaren heeft de Koninklijke Marechaussee een grote drugsbende opgerold. Teams van de marechaussee, de FIOD, de douane en defensie pakten gisteren zeven mensen op; eerder deze maand werden al vijf leden van de bende opgepakt.

Volgens de marechaussee was het een zeer gevaarlijke bende, die zich bezighield met de smokkel van drugs en wapens en het witwassen van crimineel geld. De vijf mensen die eerder deze maand werden opgepakt, zouden in opdracht van de bende liquidaties hebben voorbereid.

Containers

De bende zou op verschillende manieren cocaïne vanuit het Caribisch gebied via Schiphol naar Nederland hebben gebracht. De leden verstopten drugs in containers en vracht en maakten gebruik van drugskoeriers.

Tijdens de actie van gisteren werden op verschillende plaatsen in Nederland onder meer een hennepplantage en munitie gevonden. Eerder vonden rechercheurs al cocaïne en vuurwapens.

De verdachten zijn 22 tot 41 jaar en komen uit Kaapverdië, de Verenigde Staten en de Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied.

Deel deze pagina

Video

Groot drugsnetwerk opgerold

De marechaussee en de FIOD hebben een drugsnetwerk opgerold in een grote, gezamenlijke actie. De opgepakte verdachten hadden... mogelijk ook plannen voor liquidaties.

Audio

  • 'Het was een hele spannende actie' De marechaussee heeft na een jaar onderzoek een gevaarlijke drugsbende opgerold. Het gaat om elf mannen en een vrouw die drugs... smokkelden vanuit het Caribisch gebied naar Nederland. Na de arrestaties werden er gisteren in onder andere Eindhoven, Dordrecht en Amsterdam huiszoekingen gedaan. Die werden gefilmd. Robert van Kapel van de Marechaussee liet de beelden zien aan verslaggever

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 448 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 134 keer afgespeeld

Meer video en audio