Leenstelsel niet door Eerste Kamer

Het leenstel zal geen meerderheid halen in de Eerste Kamer»
Het leenstel zal geen meerderheid halen in de Eerste Kamer NOS

Het voornemen van het kabinet om een leenstelsel voor studenten in te voeren, zal geen meerderheid halen in de Eerste Kamer.

Het kabinet wil de basisbeurs die studenten krijgen vanaf 2014 omzetten in een lening, en de ov-kaart afschaffen. GroenLinks is tegen dat plan en daarmee is er geen meerderheid in de senaat.

Toegankelijkheid

GroenLinks is bang dat de toegankelijkheid en de kwaliteit van het hoger onderwijs door de plannen van VVD en PvdA in gevaar komen.

GroenLinks-Eerste Kamerlid Ganzevoort zegt tegen de NOS dat "er in de uitwerking van het regeerakkoord wel heel grote stappen moeten worden genomen om het voor GroenLinks mogelijk te maken hiermee in te stemmen".

Acties

VVD en PvdA rekenden wel op de steun van GroenLinks, omdat de partij in principe voor een vorm van studieleenstelsel is.

Studenten zijn ook niet blij met de plannen van het kabinet en studentenorganisaties bereiden acties voor.

Deel deze pagina

Video

GroenLinks-fractie Eerste Kamer tegen leenstelsel voor studenten

Het voornemen van het kabinet om een leenstelsel voor studenten in te voeren, zal geen meerderheid halen in de Eerste Kamer. Het... kabinet wil de basisbeurs die studenten krijgen vanaf 2014 omzetten in een lening en de OV-kaart afschaffen. Maar GroenLinks is tegen deze plannen en daarmee is er geen meederheid in de Eerste Kamer.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 2855 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3738 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 2960 keer afgespeeld

Meer video en audio