Bewoners Oudwoude bijgepraat

Bewoners komen aan bij het dorpshuis»
Bewoners komen aan bij het dorpshuis ANP

Een paar honderd van de 800 bewoners van Oudwoude hebben een informatiebijeenkomst bijgewoond over de aanhouding van hun dorpsgenoot Jasper S. Politie, het Openbaar Ministerie en burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland gaven er tekst en uitleg.

Bilker zei dat de besloten bijeenkomst in een "hartverwarmende sfeer" is verlopen. "Het dorp straalt gemeenschapszin uit."

Dat een dorpsgenoot de mogelijke dader is van de moord op Marianne Vaatstra is in Oudwoude hard aangekomen, maar de emoties liepen volgens de burgemeester niet hoog op. Hij heeft het over een ingetogen bijeenkomst.

Twee emoties

Verslaggever Jeroen Wollaars zegt dat de inwoners van het Friese dorp er vooral behoefte aan hadden om met elkaar over de gebeurtenissen te praten. Ze willen er voor elkaar zijn en voor de familie van de verdachte. "In het bijzonder hebben ze de behoefte om zijn ouders te steunen."

Er zijn Wollaars twee emoties opgevallen. "Aan de ene kant zijn de mensen blij voor de bewoners van Zwaagwesteinde, waar Marianne Vaatstra woonde. Aan de andere kant zitten ze in dit dorp nu zelf met heel wat vragen."

Ook in Zwaagwesteinde is vanavond een bijeenkomst voor bewoners gehouden.

Deel deze pagina

Video

  • video Dorpsgenoten bijgepraat over verdachte Jasper S. De informatiebijeenkomst over de aanhouding van Jasper S. is door een paar honderd inwoners van Oudwoude... bezocht. Dat een dorpsgenoot de mogelijke dader is van de moord op Marianne Vaatstra, is daar hard aangekomen.
  • video 'Sfeer in Oudwoude heel anders dan in Zwaagwesteinde Vanavond waren er bewonersbijeenkomsten in Oudwoude en Zwaagwesteinde. Dorpelingen kwamen er samen, daags na... de arrestatie van verdachte Jasper S. in de zaak rond Marianne Vaatstra.
  • video 'Saamhorigheid op z'n plaats' In Oudwoude en Zwaagwesteinde zijn er vanavond bijeenkomsten voor de bewoners. Daags na de arrestatie van de... verdachte in de zaak-Vaatstra is verslaggever Jeroen Wollaars in de woonplaats van Jasper S.

Video en Audio

  • » "Veel politie op de been in Jeruzalem" Video De Israëlische politie heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag gisteravond op...30 okt 2014, 52 keer afgespeeld
  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 660 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 1976 keer afgespeeld

Meer video en audio