Bestand Hamas-Israël lijkt dichtbij

 »
  AFP

Israël en Hamas in de Gazastrook zijn het eens geworden over een wapenstilstand, zegt een woordvoerder van Hamas bij de onderhandelingen in Egypte.

Een woordvoerder van de Israëlische regering zegt dat het akkoord nog niet helemaal rond is en dat de gesprekken nog lopen.

Andere mensen rond de regering zeggen dat vanavond laat de puntjes op de i worden gezet tijdens een ontmoeting tussen premier Netanyahu en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton.

Netanyahu

Eerder zei premier Netanyahu na een gesprek met VN-chef ban Ki-moon dat Israël streeft naar een blijvende oplossing voor het conflict met Hamas in de Gazastrook, maar dat hij ook niet zal aarzelen om de militaire campagne op te voeren als dat nodig is.

We zijn graag bereid tot een wapenstilstand, zei de premier, "maar als het nodig is om de raketaanvallen te stoppen met militaire middelen, zullen we dat doen".

Later vandaag ontvangt Netanyahu de Amerikaanse minister Clinton. Die reist daarna door naar de Westelijke Jordaanoever voor een gesprek met president Abbas. Daarna gaat ze naar Caïro waar de delegaties van Israël en Hamas hebben onderhandeld over een bestand.

Deel deze pagina

Video

Na zeven dagen van raketaanvallen over en weer, lijkt het er nu sterk op dat er een wapenstilstand komt... tussen Israël en Hamas. Beide partijen zeggen dat er nog veel details voor dat bestand besproken moeten worden. Maar een woordvoerder van Hamas kondigde de wapenstilstand vanavond al aan.

Audio

  • Lex Runderkamp: Israël wil het nog even aankijken Hamas meldde vanmiddag dat er om middernacht plaatselijke tijd een wapenstilstand van kracht wordt in de Gazstrook en in Israël.... Verslaggever Lex Runderkamp in Israël.
  • Tegenstrijdige berichten in Gaza Ook in de Gazastrook horen ze tegenstrijdige berichten over een op handen zijnde staakt-het-vuren. Verslaggever Joris van de... Kerkhof is in Gaza.
  • Joris van de Kerkhof: wapenstilstand nog niet officieel Israël en Hamas in de Gazastrook zijn het mogelijk eens geworden over een wapenstilstand. Een woordvoerder van Hamas zegt dat er... een wapenstilstand is, maar een woordvoerder van de Israëlische regering zegt dat de gesprekken nog lopen.

Video en Audio

Meer video en audio