Huiszoeking Jasper S. afgerond

 »
  ANP

De politie in Friesland heeft het onderzoek bij het huis van Jasper S. afgerond. Het onderzoeksteam is vertrokken. S. wordt verdacht van de moord op Marianne Vaatstra. Het is niet bekend of er belastend materiaal is aangetroffen.

Bauke Vaatstra, de vader van Marianne, herhaalde in een interview met Omroep Friesland dat zijn dochter Jasper S. niet kende. Hij gelooft dan ook niet dat zij vrijwillig met hem het weiland is ingegaan, waar zij in 1999 werd verkracht en vermoord.

In haar tas werd een aansteker gevonden. Het dna op de aansteker kwam overeen met het dna dat op haar lichaam werd gevonden. Volgens haar vader is het best mogelijk dat zij met de dader een sigaret heeft gerookt om van hem af te komen, en dat zij de aansteker daarna in haar tas heeft gestopt.

Volgen Bauke Vaatstra was het de eerste keer dat Marianne in Kollum uitging. Daarvoor ging zij uit in Veenklooster en kwam dan met een taxi naar huis.

Deel deze pagina

Video

'Bewoners hebben nu alleen behoefte aan bij elkaar zijn'

Verslaggever Jeroen Wollaars is in Oudwoude, waar vanavond een bijeenkomst is voor de dorpsbewoners, na de arrestatie van Jasper S.... voor de moord op Marianne Vaatstra.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 6266 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 7815 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6476 keer afgespeeld

Meer video en audio