Luchtaanvallen op Gaza gaan door

De puinhoop na een luchtaanval op Beit Lahia»
De puinhoop na een luchtaanval op Beit Lahia EPA

Israël gaat door met de luchtaanvallen op de Gazastrook terwijl er uit Egypte optimistische geluiden komen over de totstandkoming van een wapenstilstand. De Israëlische luchtmacht strooide ook pamfletten uit over het gebied met de oproep aan de bewoners om onmiddellijk hun huis te verlaten.

NOS-verslaggever Joris van de Kerkhof was bij een ziekenhuis in Gaza-Stad waar de ambulances af- en aanreden. Hij zag dat daar lichamen het mortuarium werden binnengedragen.

Triomf

Bij een Israëlische raketaanval op twee auto's in de Gazastrook vielen zes doden. Onbekend is wie in de auto's zaten. Israël komt later met een mededeling over de gebeurtenis.

De aanval kwam op het moment dat een Arabische-Turkse delegatie een solidariteitsbezoek aan Gaza bracht. Elders in de Gazastrook zouden bij een Israëlische aanval twee kinderen zijn omgekomen.

Hamas laat ook weten dat vandaag zes "collaborateurs" zijn doodgeschoten. Volgens Hamas was vastgesteld dat ze voor Israël werkten. In Gaza-Stad werd het lijk van een van de zes in triomf rondgesleept achter een motor.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Hamas kan het onderhandelspel nu harder spelen' Terwijl op de grond wordt gevochten, is er op politiek niveau ook een offensief aan de gang. Hillary Clinton komt straks aan in... Israël. Egypte, Jordanië en Libanon hebben hun minister van Buitenlandse Zaken naar Gaza gestuurd.Midden-Oosten correspondent Sander van Hoorn.
  • Lex Runderkamp: er wordt hier zwaar poker gespeeld Het lijkt een kwestie van uren voordat er een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas ingaat. De Egyptische president Mursi zei... dat eerder vanmiddag. Later vandaag komt ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton aan in Israël. Ze zal daar gaan praten met premier Netanyahu over het geweld in de Gazastrook. Verslaggever Lex Runderkamp vanuit Israël.
  • Joris van de Kerkhof: veel mensen trekken naar scholen in Gaza Het lijkt een kwestie van uren voordat er een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas ingaat. De Egyptische president Mursi zei... dat eerder vanmiddag. Later vandaag komt ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton aan in Israël. Ze zal daar gaan praten met premier Netanyahu over het geweld in de Gazastrook. Verslaggever Joris van de Kerkhof is in Gaza.

Video en Audio

Meer video en audio