Woordvoerder Taliban blundert

E-mail»
E-mail NOS

Een woordvoerder van de Taliban is flink in de fout gegaan. Toen hij afgelopen weekend een e-mail verstuurde, zond hij per ongeluk de hele mailinglijst mee.

In plaats van de bcc-functie, waarbij de andere ontvangers onleesbaar zijn, gebruikte hij de cc-functie. Hierdoor waren de e-mailadressen van vierhonderd mensen voor alle ontvangers zichtbaar.

De lijst bestond voornamelijk uit journalisten, maar bevatte ook e-mailadressen van gouverneurs, activisten en academici.

Aanslagen

De Taliban sturen meestal e-mails rond om de verantwoordelijkheid op te eisen voor aanslagen. De laatste tijd worden er aanzienlijk meer mails verzonden dan voorheen.

Dat komt waarschijnlijk doordat de Taliban nog een offensief uitvoeren voordat de winter invalt. Het is niet bekend wat er is gebeurd met de woordvoerder die de fout heeft gemaakt.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5073 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6387 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5207 keer afgespeeld

Meer video en audio