Woordvoerder Taliban blundert

E-mail»
E-mail NOS

Een woordvoerder van de Taliban is flink in de fout gegaan. Toen hij afgelopen weekend een e-mail verstuurde, zond hij per ongeluk de hele mailinglijst mee.

In plaats van de bcc-functie, waarbij de andere ontvangers onleesbaar zijn, gebruikte hij de cc-functie. Hierdoor waren de e-mailadressen van vierhonderd mensen voor alle ontvangers zichtbaar.

De lijst bestond voornamelijk uit journalisten, maar bevatte ook e-mailadressen van gouverneurs, activisten en academici.

Aanslagen

De Taliban sturen meestal e-mails rond om de verantwoordelijkheid op te eisen voor aanslagen. De laatste tijd worden er aanzienlijk meer mails verzonden dan voorheen.

Dat komt waarschijnlijk doordat de Taliban nog een offensief uitvoeren voordat de winter invalt. Het is niet bekend wat er is gebeurd met de woordvoerder die de fout heeft gemaakt.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Winst AkzoNobel fors gestegen Video De winst van verffabrikant AkzoNobel is in het derde kwartaal fors gestegen. In 2013 maakte het...21 okt 2014, 203 keer afgespeeld
  • » Autobom van IS ontploft in Kobani Video Koerdische bronnen zeggen dat IS-strijders een vrachtwagen vol explosieven hebben laten ontploffen...21 okt 2014, 2346 keer afgespeeld
  • » NOS Nieuws in 60 seconden (11:45) Video Een kort overzicht van het belangrijkste nieuws van dit moment.21 okt 2014, 880 keer afgespeeld

Meer video en audio