Corruptieaanklacht Rebekah Brooks

Rebekah Brooks, oud-hoofdredacteur van News of the World, en Andy Coulson, voormalig perschef van premier Cameron»
Rebekah Brooks, oud-hoofdredacteur van News of the World, en Andy Coulson, voormalig perschef van premier Cameron ANP

In Groot-Brittannië zijn twee vroegere leidinggevenden van het concern van Rupert Murdoch aangeklaagd wegens corruptie. Rebekah Brooks en Andy Coulson worden ervan verdacht dat ze steekpenningen hebben betaald aan de politie en ambtenaren.

Coulson probeerde als hoofdredacteur van News of the World, een krant van Murdoch, aan contactgegevens van het koninklijk huis te komen door ambtenaren te betalen.

Ook twee journalisten en een medewerker van Defensie zijn aangeklaagd. Er zouden bedragen van boven de 120.000 euro over tafel zijn gegaan.

Illegaal afluisteren

Het proces tegen Brooks en Coulson begint in september volgend jaar. Ze waren ook al aangeklaagd voor het illegaal afluisteren van de voicemail van ongeveer 600 mensen.

Brooks zou ook het politieonderzoek in die zaak hebben willen dwarsbomen. Beiden stonden op goede voet met de premiers Cameron en Blair. Coulson werd na zijn baan als hoofdredacteur perschef van premier Cameron. Daar is hij inmiddels weg.

Deel deze pagina

Video

Leidinggevenden News of the World aangeklaagd wegens corruptie

Twee vroegere leidinggevenden van News of the World, de Britse krant die in opspraak kwam vanwege het afluisterschandaal zijn... aangeklaagd wegens corruptie. Rebekah Brooks en Andy Coulson zouden steekpenningen hebben betaald aan de politie en ambtenaren.

Video en Audio

Meer video en audio