Geen resultaat gesprek Waalre

Burgemeester Henri de Wijkerslooth»
Burgemeester Henri de Wijkerslooth ANP

Het gesprek tussen woonwagenkampbewoners en de burgemeester van Waalre heeft niets opgeleverd. De bewoners van het woonwagenkamp hadden gehoopt op excuses van burgemeester De Wijkerslooth vanwege zijn uitspraken over het kamp in zijn gemeente.

De kampbewoners zijn teleurgesteld over het gesprek en overwegen nog of ze aangifte gaan doen tegen de burgemeester.

'Vrijplaatsen'

De Wijkerslooth pleitte in het blad VNG Magazine voor een harde aanpak van woonwagenkampen en andere "vrijplaatsen" waar de bewoners de regels aan hun laars lappen. Volgens hem zijn het plaatsen die voor grote overlast en onrust zorgen. De woonwagenbewoners in Waalre vinden dat De Wijkerslooth met zijn uitspraken discrimineert.

Tijdens het gesprek liepen de gemoederen volgens de woonwagenkampbewoners hoog op, vooral toen het ging over het bestemmingsplan. De bewoners zijn bang dat er een gewone woonwijk op de plek van het kamp komt.

Onterecht

Verder vinden de bewoners dat ze ten onrechte verantwoordelijk worden gehouden voor de brandstichting in het stadhuis van Waalre. De burgemeester neemt het volgens de bewoners niet voor hen op.

De Wijkerslooth zegt dat ze op de goede weg zijn door met elkaar in gesprek te gaan. Er komt een vervolggesprek, maar het is nog niet bekend wanneer dat plaatsvindt.

Deel deze pagina

Video

'Burgemeester Waalre heeft ons negatief in het nieuws gebracht'

Een gesprek tussen de woonwagenbewoners en de burgemeester van Waalre heeft niets opgeleverd. Het botert er niet nadat... woonwagenbewoners de schuld kregen van de brandstichting in het gemeentehuis en na uitspraken van de burgemeester dat het kamp moet veranderen in een gewone woonwijk.

Audio

  • Gesprek tussen kampers en burgemeester niets opgeleverd Het gesprek tussen woonwagenbewoners en de burgemeester van Waalre heeft niets opgeleverd. Het botert daar niet nadat... woonwagenbewoners de schuld kregen van de brandstichting in het gemeentehuis en na uitspraken van de burgemeester dat het kamp moet veranderen in een gewone woonwijk. Verslaggever Theo Verbruggen ving de woonwagenbewoners op voor het gesprek.

Video en Audio

  • » Doden bij granaatinslagen Donetsk Video In het oosten van Oekraïne zijn granaten ingeslagen op een schoolplein. De school staat in de stad...1 okt 2014, 143 keer afgespeeld
  • » Gouden Windei voor Capri-Sun drankje Audio Coca-Cola heeft een prijs gewonnen voor het drankje Capri-Sun Multivitamin. Het Gouden Windei, van...1 okt 2014, 71 keer afgespeeld
  • » Ivo Opstelten als James Bond Video "Opstelten. Ivo Opstelten". De minister van Veiligheid en Justitie kruipt voor één keer in de huid...1 okt 2014, 4844 keer afgespeeld

Meer video en audio